Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξηγεί στο thebest.gr γιατί σταμάτησαν οι εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων"

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξηγεί στο thebe...

Άμεσα δημοπρατείται η 1η μελέτη - Τι μας λέει ο ο διευθυντής της Λυδίας Κονιόρδου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου

Μπορεί λίγο μετά τα μέσα Ιανουαρίου 2018 να σταμάτησαν οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνταν από τον Οκτώβριο στον εξωτερικό χώρο – πρόσοψη του ιστορικού Δημοτικού θεάτρου Απόλλων της Πάτρας που είναι έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Τσίλερ από το 1871, ωστόσο τα νέα είναι καλά.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο διευθυντής του γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου που βρίσκεται στην Πάτρα μαζί με την Υπουργό για το αναπτυξιακό συνέδριο που φιλοξενείται στο νέο λιμάνι, ετοιμάζεται μελέτη για την πρώτη αυτή επέμβαση και μάλιστα η 1η μελέτη που αφορά στην πρώτη επέμβαση στο μνημείο του «Απόλλωνα» θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Στο ερώτημα γιατί διακόπηκε το έργο που γινόταν ο κ. Πολίτης εκ μέρους της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου μας εξήγησε ότι όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, εν προκειμένω η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ είδε ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη μελέτη για τις πρόσθετες εργασίες που ήταν να γίνουν, πάρθηκε η απόφαση να απομακρυνθούν οι σκαλωσιές και να παύσουν οι εργασίες.

Ετέθη θέμα, όπως ανέφερε ο κ. Πολίτης, καθώς ο εργολάβος του απαιτητικού και μεγάλης σημασίας λόγω και της παλαιότητας και ιστορικότητας του μνημείου, έργου, δεν είχε την ειδική γνώση και θα έκανε ζημιά στις πέτρες του κτίσματος με κίνδυνο να σημειωθεί ζημιά στα αρχιτεκτονικά στοιχεία του θεάτρου. Παρόλ’ αυτά από την πλευρά του το Υπουργείο Πολιτισμού και δη η Υπουργός λαβαίνει σοβαρά υπόψη το συγκεκριμένο έργο και όπως προείπαμε, άμεσα δημοπρατείται η πρώτη αναγκαία μελέτη για την επέμβαση αυτή στο κτίριο – κόσμημα και έμβλημα της Πάτρας.

Την ίδια ώρα ως γνωστό τρέχει το συνολικό έργο στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, συνολικού προυπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ με το οποίο και αναμένεται να αποκατασταθεί συνολικά το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων που η έκταση και βάθος του φτάνει έως και σχεδόν την οδό Ερμού (στην πίσω πλευρά του). Εδώ η σχετική επιστημονική μελέτη αναμένεται να ξαναέρθει διορθωμένη στο κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ  ώστε να εξεταστεί σε συνεδρίαση που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη.

*Να θυμίσουμε ότι η κυρία Κονιόρδου θα μιλήσει την Τρίτη 6/2 στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ενώ θα αναφερθεί και σε θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής όπως αυτό της ανάπλασης του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Η φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ρεπορτάζ - κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις