Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γαβρόγλου: Εξετάζεται η δημιουργία Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Ποιες άλλες σχολές θα γίνουν

Γαβρόγλου: Εξετάζεται η δημιουργία Νομικ...

Κ. Φωτάκης: Με διεθνή εμβέλεια και απήχηση οι επιδόσεις της Δυτικής Ελλάδας στην Έρευνα και Καινοτομία

Σε λίγες ημέρες συγκροτείται στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα ομάδα εργασίας, που θα μελετήσει το ζήτημα των τοπικών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξάγεται στην Πάτρα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Όπως τόνισε κ. Γαβρόγλου, «δεν υπάρχει ανταγωνισμός και οι συνάδελφοι από το ΑΕΙ Πάτρας και από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, έχουν παρουσιάσει μια υποδειγματική υπευθυνότητα. Αισθάνονται ότι είμαστε ως κοινωνία στα πρόθυρα μιας νέας πορείας και όλοι πρέπει να έχουν την δική τους συμβολή».

Επίσκεψη Γαβρόγλου σε σχολεία της Πάτρας

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γαβρόγλου δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα, διότι όπως σημείωσε «αυτό είναι δουλειά της ομάδας εργασίας».

Παράλληλα εξήγγειλε ότι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας σχεδιάζεται σχολή γεωπονικών σπουδών, ενώ στην Ηλεία σχολή πολιτιστικής διαχείρισης.

Τέλος όσον αφορά την τέταρτη νομική σχολή, που εξετάζει το υπουργείο να δημιουργήσει το επόμενο διάστημα, το ΑΕΙ της Πάτρας βρίσκεται μέσα στις σκέψεις της κυβέρνησης για να ενταχθεί η συγκεκριμένη σχολή.

Την λειτουργία και δεύτερου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δυτική Ελλάδα στην Αιτωλοακαρνανία ανακοίνωση μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Φλαμπουράρης: «Το στοίχημα που έχουμε, σαν κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι να κερδίσουμε μαζί»

Κ. Φωτάκης: Με διεθνή εμβέλεια και απήχηση οι επιδόσεις της Δυτικής Ελλάδας στην Έρευνα και Καινοτομία

Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ένα εξαιρετικά δυναμικό ερευνητικό οικοσύστημα με επιδόσεις που υπερβαίνουν τον εθνικό μέσο όρο και φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ  με διεθνή εμβέλεια και απήχηση, επισήμανε στην ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Η  Δυτική Ελλάδα χαρακτηρίζεται από  σημαντικές δραστηριότητες και επενδύσεις στην Τεχνολογία και την Καινοτομία, και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς: 1,34% του ΑΕΠ αποτελούν οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη, ενώ οι καινοτόμες επιχειρήσεις στα όρια της Περιφέρειας ανέρχονται στο 53,7% του συνόλου των επιχειρήσεων. Τέλος, τα καινοτόμα προϊόντα αποτελούν το 42,4% της γενικής παραγωγής (Στοιχεία ΕΚΤ 2017).

Τα «δώρα» Χαρίτση: Ανακαινίζεται ο «Λαδόπουλος», δημιουργείται νέο διοικητήριο της Περιφέρειας

Η καινοτομική κουλτούρα που διατρέχει την περιοχή και οι προοπτικές που πηγάζουν από αυτή μπορούν να  ενδυναμωθούν μέσα από τη χωρική επέκταση  του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και την σύμπραξή του με άλλους φορείς της Περιφέρειας, την μόνιμη εγκατάσταση του Patras IQ και τις θερμοκοιτίδες καινοτόμων επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας.

Την αισιοδοξία του για τα πρώτα δείγματα αναστροφής του brain drain εξέφρασε ο Αν. Υπουργός μετά τα πρώτα  αποτελέσματα της 1ης Προκήρυξης για την ενίσχυση μεταδιδακτορικών ερευνητών, του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ): από τις 24 προτάσεις που καταρχάς εγκρίθηκαν για τις Φυσικές Επιστήμες, οι 7 προέρχονται από ερευνητές του εξωτερικού και από τις 43 για τις Επιστήμες Ζωής, οι 12. Επιπλέον, από τις 149 προτάσεις που ανακοινώθηκε πως θα χρηματοδοτηθούν, οι 7 θα υλοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών και οι 3 στο ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ. Τέλος, ο ΑΝΥΠ Κώστας Φωτάκης ανέφερε πως από τις 2.114 προτάσεις που υποβλήθηκαν στο ΕΛΙΔΕΚ από υποψήφιους διδάκτορες θα χρηματοδοτηθούν οι 582, εκ των οποίων οι 75 προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Εντυπωσιακή η αύξηση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας»

Με την δράση Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δόθηκαν για την Έρευνα και την Καινοτομική Επιχειρηματικότητα 393,7 εκ. € σε αντίστοιχα 685 ερευνητικά έργα, με την δημιουργία 4.400 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η συνολική εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη  για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχεται στα 30.809.344€ με 99 συμμετοχές επιχειρήσεων και προεξέχοντες τους Τομείς της Πληροφορικής/Επικοινωνιών, της Υγείας/Φαρμάκου και της Αγροδιατροφής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει τις προϋποθέσεις ώστε η Οικονομία της Γνώσης να αποτελέσει σοβαρό αναπτυξιακό πυλώνα δίπλα στον Πρωτογενή τομέα, την Μεταποίηση και τον Τουρισμό».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:Τηλεφώνησαν για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο που γίνεται το Συνέδριο, αλλά ήταν φάρσα - ΦΩΤΟ

Περιφερειακό Συνέδριο - Αν. Ξανθός: Έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 1.500 μόνιμων γιατρών

Σκουρλέτης: Στο τέλος της 4ετίας οι εθνικές εκλογές - Ξεχωριστά αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές - ΗΧΗΤΙΚΟ

Θάνος Χριστακόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις