Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιζήτητα τα pet shop στην Κίνα καθώς πλησιάζει η Κινεζική Πρωτοχρονιά

Περιζήτητα τα pet shop στην Κίνα καθώς π...

Πολλοί ιδιοκτήτες ζώων επιλέγουν τα αφήσουν τα κατοικίδιά τους σε pet shops

Ολοένα και καλύτερα πάνε αυτό το διάστημα οι δουλειές για τα pet shops στις κινεζικές πόλεις, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ζητούν τη βοήθειά τους αφού επιλέγουν να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες του για το Κινεζικό Νέο Έτος, ή Εαρινό Φεστιβάλ, που φέτος πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου. Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς καταγράφεται η μεγαλύτερη μετανάστευση ανθρώπων στον κόσμο, γνωστή ως Τσουνγιούν, καθώς οι Κινέζοι συναντούν και πάλι τις οικογένειές τους για την πιο σημαντική γιορτή του έτους.

Φέτος, κατά τη μηνιαία αυτή περίοδο, αναμένονται 2,98 δισεκ. μετακινήσεις, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Καθώς όμως στην Κίνα είναι αρκετά περίπλοκο να ταξιδέψει κανείς με το ζωάκι του, πολλοί ιδιοκτήτες ζώων επιλέγουν τα αφήσουν τα κατοικίδιά τους σε pet shops.

Στην περιοχή Τονγκτζόου του Πεκίνου, η ιδιοκτήτρια ενός pet shop ζήτησε από τους πελάτες της να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατόν. «Καθώς βλέπουμε ένα μεγάλο αριθμό ζώων κατά το Κινεζικό Νέο Έτος, συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος στην πλατφόρμα WeChat.

Ανάλογη είναι η εικόνα στην Ταϊγουάν, πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Σανσί. Σε pet shop της πόλης, έχει γίνει ήδη κράτηση για τα μισά από τα 20 και πλέον ειδικά κλουβιά που διαθέτει το κατάστημα.

«Η ζήτηση για φροντίδα των κατοικίδιων είναι τεράστια κατά το Εαρινό Φεστιβάλ», δήλωσε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος. «Πολλά καταστήματα είναι κλειστά γιατί οι ιδιοκτήτες τους πηγαίνουν στις οικογένειές τους, άρα είναι δύσκολο να βρεθεί μέρος για αυτά».

Η απόκτηση κατοικίδιου ζώου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των Κινέζων. Στη χώρα, υπάρχουν 27,4 εκατ. κατοικίδιοι σκύλοι, με την Κίνα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η τάση αυτή έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες. Η φροντίδα των κατοικίδιων στην Κίνα έχει πλέον δημιουργήσει μια ολόκληρη αγορά, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 97,8 δισεκ. γιουάν (15 δισεκ. δολάρια), με τις ειδικές τροφές, τις καθημερινές προμήθειες και τις υπηρεσίες φροντίδας να αποτελούν τους τρεις σημαντικότερους τομείς, σύμφωνα με έρευνα του 2016 από την κινεζική διαδικτυακή κοινότητα για κατοικίδια goumin.com.

Στην Κίνα υπάρχουν σήμερα πάνω από 30.000 καταστήματα με κατοικίδια ζώα, σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με τις ΗΠΑ, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Προϊόντων για Κατοικίδια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις