Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας το θαλάσσιο μέτωπο – Τα επόμενα βήματα του Πελετίδη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας το θαλ...
Βγενόπουλος Φάνης

Η δημοτική Αρχή θα καλέσει τις παρατάξεις να λάβουν θέση

Στην τελική ευθεία μπαίνει το… πολύπαθο θέμα της οριστικής παραχώρησης της χερσαίας λιμενικής ζώνης στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, για το νομικό κείμενο οριστικής παραχώρησης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει λάβει γνώση η δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Μάλιστα, σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική Αρχή θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Σώμα, με σκοπό να λάβουν θέσεις οι δημοτικές παρατάξεις για τα όρια της ζώνης που θα εκχωρηθεί από την κυβέρνηση, αλλά και να εξουσιοδοτήσουν τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να υπογράψει τη σχετική σύμβαση οριστικής παραχώρησης.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι «θα πέσουν οι υπογραφές» κατά την εδώ επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου της Δυτικής Ελλάδας.

Όσον αφορά την αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης, η δημοτική Αρχή έχει διακηρύξει τη βούλησή της για παρεμβάσεις ήπιας μορφής, οι οποίες θα προκύψουν μετά από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Ωστόσο, για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, θα πρέπει ο Δήμος να είναι ο ιδιοκτήτης της ζώνης.

Πάντως, όπως πληροφορείται το thebest.gr, η δημοτική Αρχή δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε μια σειρά άμεσων παρεμβάσεων, ήπιας μορφής, στο τμήμα της λιμενικής ζώνης, μεταξύ της Αγίου Νικολάου και της Γούναρη. Ο χώρος σήμερα παραμένει αναξιοποίητος και λειτουργεί κυρίως ως μέρος στάθμευσης των οχημάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις