Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΣΥΝάνθρωποι και 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου έδωσαν χρώμα στο Κέντρο Στήριξης Παιδικών Χωριών SOS

ΣΥΝάνθρωποι και 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Χρώμα και ευχάριστο τονο έδωσαν με τις δημιουργίες τους στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα μέλη της ομάδας ΣΥΝάνθρωποι και αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου. Ζωγράφισαν τους τοίχους του Κέντρου με όμορφες δημιουργίες ενώ προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.

Το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του συμπληρώνει στην Πάτρα το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS και ήδη βρίσκεται στο πλευρό 30 οικογενειών, που κατοικούν στον Δήμο Πατρέων.

Το Κέντρο στηρίζει τις οικογένειες και τα παιδιά, τόσο υλικά, με την παροχή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών, όσο και ψυχολογικά με ψυχολογική και ψυχιατρική κάλυψη, όπου χρειάζεται.

 

Όπως εξηγεί στο thebest.gr η Κατερίνα Παπαθεοφίλου, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου, στις περισσότερες περιπτώσεις των οικογενειών που βοηθά, είναι άνεργοι και οι δύο γονείς, ενώ υπάρχουν και αρκετές μονογονεϊκές οικογένειες. Τα παιδιά είναι στην πλειονότητά τους μαθητές δημοτικού ενώ υπάρχουν και λίγοι έφηβοι.

Ωστόσο ανάμεσα στους γονείς στους οποίους το Κέντρο των Παιδικών Χωριών SOS δίνει τη βοήθειά του, υπάρχουν και περιπτώσεις κακοποιημένων γυναικών.

Η κ. Παπαθεοφίλου τονίζει ότι με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (ΚΕΘΙ) όπως και με άλλους φορείς υπάρχει αμφίδρομη συνεργασία για τη στήριξη των γυναικών και των παιδιών τους.

Στα παιδιά επίσης, ήδη παρέχεται λογοθεραπεία, ενώ από τον νέο χρόνο θα υπάρχουν τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και ενισχυτικής διδασκαλίας.

Επίσης, το Κέντρο συνεργάζεται με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Καραμανδανείου και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και με φορείς ψυχικής υγείας ενηλίκων.

 

Τη δράση υποστήριξαν με χορηγίες η ΓΕΦΥΡΑ, το χρωματοπωλείο Κουνέλης στο Αντίρριο και το μεζεδοπωλείο "Τσιπουράδικο' στην Ηφαίστου στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις