Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συμβασιούχες καθαρίστριες Πάτρας: Δουλεύουμε στα σχολεία με γάντια από το σπίτι μας

Συμβασιούχες καθαρίστριες Πάτρας: Δουλεύ...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι λέει στο thebest.gr η πρόεδρος του συλλόγου συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών

Αντικείμενο μεγάλης συζήτησης αποτέλεσαν την Τρίτη στη Βουλή των Ελλήνων τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, γαλότσες, φρέσκο γάλα κλπ) στις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες της Πάτρας. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης αρνείται να παραχωρήσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στις συμβασιούχες καθαρίστριες της Πάτρας.

Στο θέμα απάντησε άμεσα στη Βουλή ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ λίγο αργότερα ήρθε δήλωση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, ο οποίος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, αποκάλεσε ψεύτη τον Πάνο Σκουρλέτη.

Το thebest.gr επικοινώνησε σήμερα με την πρόεδρο του σωματείου των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών της περιοχής, η Χριστίνα Διδάχου, η οποία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Όπως είπε η πρόεδρος του συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, από τον Σεπτέμβρη που έπιασαν δουλειά, δεν έχουν πάρει γάντια, γαλότσες, φρέσκο γάλα, κτλ.

«Φέρνουμε φόρμες και γάντια από το σπίτι μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από αυτά που είπε στο thebest.gr, δεν προκύπτει άρνηση του Κώστα Πελετίδη να τους δώσει τα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς αυτές τις ημέρες οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες της Πάτρας, έχουν λάβει ειδοποίηση από τον Δήμο να περάσουν από τα γραφεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, για να δηλώσουν τα μεγέθη των ρούχων κτλ, ώστε με την νέα χρονιά να τα πάρουν.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό, είχε γίνει σύσκεψη των σχολικών επιτροπών του Δήμου Πατρέων, όπως εξηγεί η Χριστίνα Διδάχου, πριν από περίπου 20 ημέρες, όπου αποφασίστηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να πάρουν οι καθαρίστριες τα μέσα προστασίας.

Ωστόσο, μένει ανοικτό το θέμα των αναδρομικών στο γάλα από τον Σεπτέμβρη, όσο και των αναδρομικών σε είδος και γάλα από το 2012, όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς η απάντηση που έχουν πάρει οι συμβασιούχες καθαρίστριες από τον Δήμο, σύμφωνα με την πρόεδρό τους, είναι ότι δεν υπάρχουν ανάλογα κονδύλια στον προϋπολογισμό. Πάντως για τον σύλλογο το θέμα είναι ανοικτό και θα συνεχίσουν να το διεκδικούν.

Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος καλύπτει και τις συμβασιούχες καθαρίστριες των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, όπου εκεί, σύμφωνα με την κυρία Διδάχου, δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας.

Να σημειωθεί ότι μέσα ατομικής προστασίας και γάλα παρέχεται σε όλες τις μόνιμες σχολικές καθαρίστριες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις