Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Ελευθερίου στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Ελευθερίου ...

Ο ενοριακός ναός συμπληρώνει 32 έτη λειτουργίας

Την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρα Ελευθερίου τιμά η εκκλησία μας στις 15 Δεκεμβρίου και επίκεντρο του εορτασμού στην πόλη της Πάτρας αποτελεί κάθε χρόνο εκτός του ναού του Παντοκράτορος όπου φυλάσσεται ιερά εικόνα και θα εκτεθεί για προσκύνημα η χείρα του Αγίου, ο ομώνυμος ναός στη νέα Εθνική οδό Πατρών Αθηνών μετά την Αρέθα.

Όπως ανέφερε ο εφημέριος του ιερού ναού π. Νικόλαος Μήλας στο thebest.gr, ο οποίος είναι στον συγκεκριμένο ναό από τότε που πρωτοάνοιξε στις 15 Φεβρουαρίου του 1986, εδώ και σχεδόν 32 χρόνια, είναι ένας περικαλλής ενοριακός ναός, που έχει φτιαχτεί με θυσίες των ενοριτών και πολλή αγάπη, ευλάβεια και αφοσίωση.

«Όταν μπήκαμε στο ναό ήταν ακόμη χωρίς τρούλο. Στην πορεία αγιογραφήθηκε όλη η εκκλησία, έχει μαρμάρινο δάπεδο, ξυλόγλυπτο τέμπλο και πραγματικά καμαρώνουμε για το ναό», ανέφερε ο π. Νικόλαος Μήλας.

Ο 2ήμερος εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου που είχε γεννηθεί τον 2ο αιώνα μ. Χ., θα ξεκινήσει στο ναό στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 14/12 με την έξοδο της εικόνας για ιερό προσκύνημα. Θα ακολουθήσει στις 6 το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Στην ιερά αγρυπνία που θα ξεκινήσει στις 22.00 της Πέμπτης θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας και θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία Πανύμνητος.

Το πρωί της Παρασκευής 15/12 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα μιλήσει ενώ στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός, ιερά παράκληση υπέρ υγείας και το ιερό μυστήριο του ευχελαίου ώστε να λάβει ευλογία όλος ο κόσμος.

Στις ιερές ακολουθίες θα ψάλλουν ο πρωτοψάλτης Παναγιώτης Τζουμανίκας και η χορωδία του και ο λαμπαδάριος Χρίστος Παπανικολάου με τη χορωδία του.

Αναμένεται πλήθος πιστών να περάσει από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό με το ωραίο προαύλιο.

*Στη Ελλάδα, ο άγιος Ελευθέριος θεωρείται προστάτης των εγκύων γυναικών. Πολλές επίτοκοι γυναίκες επικαλούνται τη βοήθεια του και ακουμπούν το εικόνισμα του αγίου πάνω τους για τους δώσει «καλή λευτεριά».

Τέλος όπως μας ενημέρωσε ο π. Νικόλαος, την ημέρα των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017 θα τελεστούν στο ναό 2 Θείες λειτουργίες, στις 5 με 8 το πρωί και στις 8 με 10.30 η 2η.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις