Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Oι φύλακες της φύσης – Νωρίτερα κι από την πυροσβεστική έφταναν εθελοντές πυροσβέστες

Αχαΐα: Oι  φύλακες της φύσης – Νωρίτερα ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

ΦΩΤΟ από τη χθεσινή τιμητική εκδήλωση

Η φετινή αντιπυρική περίοδος ήταν πολύ δύσκολη και για την Αχαΐα και αν η επέμβαση των πυροσβεστών δεν ήταν άμεση και η κινητοποίηση ισχυρή, ίσως να είχαμε σοβαρές απώλειες, πέρα από τα καμένα στρέμματα.

Καλλιθέα και Άρλα ήταν από τις φωτιές που απείλησαν σπίτια και στην προσπάθειά της κατάσβεσης η πυροσβεστική, όπως και σε άλλα συμβάντα, είχε τη σημαντική βοήθεια των εθελοντικών ομάδων, τις οποίες η πυροσβεστική υπηρεσία Αχαΐας βράβευσε χθες 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

«Στην Αχαΐα έχουμε 13 εθελοντικές ομάδας και η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική στο έργο μας και ειδικά φέτος σε αυτή τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Όταν άλλοι απολάμβαναν τα μπάνια τους αυτοί οι άνθρωποι ήταν μαζί μας στα βουνά σε περιπολίες και σε κατάσβεση πυρκαγιών, αφήνοντας τις παρέες και τις οικογένειές τους. Έχουμε πολλή καλή συνεργασία, έχουν εκπαιδευτεί από εμάς και μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις εθελοντικών ομάδων, που διαθέτουν πυροσβεστικά οχήματα και οι οποίες ήταν διάσπαρτες σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να φτάσουν έγκαιρα στη φωτιά, ακόμα και πριν από την πυροσβεστική και έτσι να περιορίσουν τις φλόγες», επισημαίνει στο thebest.gr o Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης.

Επίσης χθες βραβεύτηκαν και δύο εθελοντές πυροσβέστες με μακρόχρονη προσφορά στο πυροσβεστικό σώμα. Ο  Γιώργος Μάλλιος και ο Κώστας Θανόπουλος, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους μέσω του Α΄Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας, χειμώνα – καλοκαίρι για 16 και 17 χρόνια αντίστοιχα. Τους απονεμήθηκε τιμητική διάκριση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Γιώργος Μάλλιος

Γιώργος Μάλλιος

Γιώργος Μάλλιος

Κώστας Θανόπουλος

Κώστας Θανόπουλος

Κώστας Θανόπουλος

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος χαρακτήρισε «από μηχανής θεούς» τις εθελοντικές ομάδες και υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή τους στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ενώ έφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα από το φετινό καλοκαίρι.

«Στην Αμαλιάδα σε κάποια στιγμή βλέπω μια εθελοντική ομάδα με δικό της ΙΧ να φτάνει στο σημείο σε στιγμή που δεν είχα λύση και εμφανίστηκαν πραγματικά σαν «από μηχανής θεοί». Αλλά και στην Άρλα, μια ομάδα από τον Ερυθρό Σταυρό , πεζοπόρο τμήμα, μας βοήθησε να ανακόψουμε τη φωτιά που πήγαινε προς Τζάιλο», περιγράφει ο κ. Κυριακόπουλος.

Και προσθέτει: «Εθελοντές είναι και αυτοί που μας δίνουν ένα μπουκάλι νερό την ώρα της φωτιάς, αλλά αυτοί είναι οργανωμένοι, έχουν εκπαιδευτεί και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται».

Ερυθρός Σταυρός

Ερυθρός Σταυρός

Ερυθρός Σταυρός

EΟΠΥΔ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ

EΟΠΥΔ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ

EΟΠΥΔ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΧΑΙΑΣ    Ε.Ο.Δ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤ.ΠΕΛΟΠ/ΝΗΣΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΒΡΑΧΝΑΙΙΚΩΝ  Ε.Ο.ΠΥ.Δ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥ "Ο ΠΗΓΑΣΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ  " ΩΛΕΝΟΣ"

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  "ΑΧΑΙΟΣ"

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

AΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "FLYING LIBRARIANS"

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΥΤ. ΑΧΑΙΑΣ

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΥΣ ΜΟΒΡΗΣ "Η ΑΡΙΆ" Δυτικής Αχαίας


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις