Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χάος από τις πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία -Εγκλωβισμοί σε σπίτια-Κλειστή η Αντιρρίου Ιωαννίνων - ΦΩΤΟ &BINTEO

Χάος από τις πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνα...

Συναγερμος στην πυροσβεστική

Σοβαρά προβλήματα, φόβο και νέο συναγερμό στις Αρχές προκάλεσε η κακοκαιρία που σαρώνει από χθες τη χώρα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Ήπειρο και την Αιτωλοκαρνανία.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ήπειρο.

Στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλησε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους. Η πυροσβεστική με 9 οχήματα και 21 άνδρες κλήθηκε να απεγκλωβίσει ακόμη και ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, στα οποία το νερό έφτασε το ένα μέτρο.

Πλημμύρες και στην Αιτωλοακαρνανία με τα περισσότερα προβλήαμτα να εντοπίζονται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Πολλές είναι οι υλικές ζημιές σε επίπεδο υποδομών.Όσον αφορά στην περιοχή του Αγρινίου, τα σημαντικότερα προβλήματα,  καταγράφονται στις περιοχές Ζευγαράκι και Καινούργιο, ενώ στην περιοχή Μεσολογγίου υπάρχουν ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, κυρίως στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Οινιάδων.Επίσης, έχουν πλημμυρίσει σπίτια στη δημοτική ενότητα Οινιάδων Μεσολογγίου, και ήδη ο δήμος έχει φροντίσει για την φιλοξενία πλημμυροπαθών σε ξενοδοχεία της περιοχής.

 

Πολύ σοβαρά τα προβλήματα και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι έγιναν 14 διασώσεις ατόμων από οχήματα και σπίτια. Περισσότερες από 400 κλήσεις έγιναν στην Πυροσβεστική υπηρεσία για παροχή βοήθειας και 60 αντλήσεις από σπίτια και επιχειρήσεις. Στην περιοχή επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 10 τομεάρχες και συνολικά 60 πυροσβέστες. Συμμετέχουν επίσης οχήματα από την 6η ΕΜΑΚ, τη ΒΙΠΕ Πατρών, τον Α’ Πυροσβεστικό σταθμό της Πάτρας, την Αμφιλοχία, το Αίγιο, τη Νάυπακτο, τα Καλάβρυτα και τρεις ομάδες της 6ης ΕΜΑΚ με 10 άτομα.

 

*Βιντεο από agriniosite.gr

Στο Μεσολόγγι μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν γίνει 10 διασώσεις ατόμων από σπίτια και οχήματα ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις για βοήθεια και προχώρησε σε 30 αντλήσεις υδάτων. Επί τόπου επιχειρούν 9 οχήματα με 5 τομεάρχες και συνολικά 34 πυροσβέστες  (με ενισχύσεις από Πύργο, Λεχαινά και Αμαλιάδα).  Στην περιοχή βρίσκεται βάρκα και ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι προκειμένου εκτελεσθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων της οποίας το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση λόγω έντονης βροχόπτωσης και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, κατά την διάρκεια των  εργασιών, θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

•       Προσωρινή  διακοπή  της  κυκλοφορίας  των  οχημάτων και στα δυο ρεύματα κατεύθυνσης της Νέα Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου, χιλιομετρική θέση 48+350, έως το κόμβο Συκιάς, χιλιομετρική θέση 58+000) κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα (02-12-2017) έως την (22-12-2017).
Κατά τα το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται είτε μέσω της Ιόνιας Οδού, είτε μέσω του παράπλευρου Επαρχιακού Οδικού δικτύου, ανάλογα με τον προορισμό των οχημάτων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αιτωλοακαρνανία: Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί από την Αντιρρίου – Ιωαννίνων - Καταστροφές από λάσπη και κατολισθήσεις - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα «οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο δρόμο είναι πολύ μεγάλες και ως εκ τούτου είναι πιθανόν να παραμείνει κλειστός για αρκετό καιρό», αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σε κάποια σημεία έχουν πέσει τόνοι χωμάτων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις