Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλατείες στην Πάτρα που κανείς δεν ξέρει το πραγματικό τους όνομα

Πλατείες στην Πάτρα που κανείς δεν ξέρει...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Είναι πάρα πολλές

Eίναι ένα φαινόμενο στην Πάτρα που μάλλον δεν απαντάται σε άλλες πόλεις, ίσως όχι σε τέτοιο εύρος.

Αναφερόμαστε στο πως ονομάζονται, επίσημα, κάποιες πλατείες και στο πως εξακολουθεί να τις λέει ο κόσμος. Και δεν είναι μία και δύο!

Για παράδειγμα σχεδόν όλοι αναφέρουμε την πλατεία Ολγας με το παλιό της όνομα, αφιερωμένη στην βασίλισσα της Ελλάδας (1867-1913), κανείς όμως με το πραγματικό της όνομα που είναι «Εθνικής Αντιστάσεως».

Δεν είναι όμως το μοναδικό παράδειγμα πλατείας με «διπλή» ονομασία. Για παράδειγμα υπάρχει και η πλατεία Πυροσβεστείου στην οδό Κορίνθου και Καρόλου, όπου κανείς δεν την αναφέρει με τον κανονικό της όνομα πλατεία Θρασύβουλου Κωνσταντίνου προς τιμήν του πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Ομοίως αν και νέα πλατεία, όπισθεν του οικοπέδου ΚΤΕΛ (Μύλοι Τριάντη), είναι γνωστή ως η πλατεία στο πάρκινγκ στην Αστιγγος, παρά ως πλατεία Δροσοπούλου.

Ολοι την γνωρίζουν ως «πλατεία Βουδ», όμως η τρίγωνη πλατεΐτσα, πίσω από τα Ψηλαλώνια ονομάζεται πλατεία 1821.

Τα ίδια και στην Αγία Σοφία, όπου η πλατεία έμπροσθεν του Ναού αναφέρεται ως πλατεία Αγίας Σοφίας, και όχι ως πλατεία Νίκης που είναι το ορθό.

Το ίδιο ισχύει και για την διχοτομημένη πλατεία ακριβώς απέναντι, στον κόμβο της οδού Αγίας Σοφίας - Κιλκίς - Κωνσταντινουπόλεως. Ομοίως ως «πλατεία Αγίας Σοφίας» είναι γνωστή, όμως το κανονικό της όνομα είναι πλατεία Βορείου Ηπείρου.

Εδώ υπάρχει και άλλο παράδοξο, υπάρχει πλατεία στην οδό Βορείου Ηπείρου, πίσω από το Σκαγιοπούλειο, που όμως ονομάζεται πλατεία 4ης Οκτωβρίου!

Τέλος έχουμε και πλατεία 28ης Οκτωβρίου, μόνο που κανείς δεν την ξέρει έτσι… Μην πάει ο νους σας, δεν είναι κοντά στην οδό 28ης Οκτωβρίου, την οποία επίσης κανείς δεν την λέει έτσι (το έχει η επέτειος φαίνεται) δηλαδή την Καρόλου, αλλά στη γωνία της Γούναρη με την Αγίου Ανδρέου. Δηλαδή την πιο γνωστή μας ως πλατεία Πίνδου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις