Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

O διεθνής πυγμάχος Νίκος Σωτηρόπουλος στο thebest.gr: "Στην Παναχαϊκή είμαστε μία δεμένη οικογένεια"

O διεθνής πυγμάχος Νίκος Σωτηρόπουλος στ...
Λαλιώτη Αμαλία

Ο νεαρός πρωταθλητής μιλά για τα όνειρα και τους στόχους του

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος είναι ένας από τους νεαρούς πρωταθλητές της Παναχαϊκής στην πυγμαχία, ο οποίος έχει δείξει από νωρίς τις προθέσεις του να πρωταγωνιστήσει στο χώρο. Πρωτιές εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων φέρνουν το νεαρό “κοκκινόμαυρο” πρωταθλητή μεταξύ των κορυφαίων στην ηλικία του.

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος μιλά στο thebest.gr για τους στόχους του, αλλά και για την δεύτερη οικογένειά του την Παναχαϊκή.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο, είσαι ικανοποιημένος;

Σίγουρα ένα χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι σημαντικό και έχει την αξία του. Από εκεί και πέρα ικανοποιημένος ήμουν μέχρι εκείνη την στιγμή, καθώς με τον δάσκαλο μου θέλουμε για μετάλλια σε διεθνείς αγώνες.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι σταθερά στην κορυφή της κατηγορίας σου;

Είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά το σημαντικότερο ρόλο τον παίζει ο προπονητής μας που μας έχει μάθει ότι όσο πιο σκληρά δουλεύεις τόσο καλύτερα ανταμείβεσαι.



 


Οι επόμενοι αθλητικοί στόχοι σου;
Οι επόμενοι μου στόχοι με τον δάσκαλό μου, σε ότι αφορά την Εθνική είναι να δουλέψουμε πολύ εν όψει των επόμενων ευρωπαϊκών αγώνων, καθώς και για το επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα με την Παναχαϊκή.

Τί έχεις κερδίσει από τους διεθνείς αγώνες;
Οι εμπειρίες μου από τους διεθνείς αγώνες είναι όλες σίγουρα πολύ ξεχωριστές. Είμαι ευγνώμων που είμαι αθλητής της Εθνικής ομάδας και μπορώ να πάρω όλα αυτά τα θετικά που έχω δει ως τώρα.

Τι μπορεί να σε αγχώσει σε έναν αγώνα;
Σε έναν αγώνα είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Άμα έχεις δουλέψει σωστά, σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει, όπως και τίποτα δεν μπορεί να σε αγχώσει. Έχω υπάρξει αγχωμένος, αλλά ο δάσκαλος μου είναι πάντα εκεί, με τον τρόπο του να κάνει το άγχος να εξαφανίζεται.



Η σχέση σου με τον προπονητή σου Νίκο Πλέα;

Πέρα από το αγωνιστικό και προπονητικό κομμάτι που είναι κορυφή για εμένα και δεν θα τον άλλαζα για κανέναν άλλο, τον δάσκαλο μου τον βλέπω ως δεύτερο πατέρα. Έχουμε περάσει αρκετές στιγμές μαζί και έχουμε ακόμα πολλά να περάσουμε. Με έχει μεγαλώσει, αφού με γνωρίζει από 7 ετών. Είναι πάντα δίπλα μας, μας προσέχει, μας στηρίζει και μας αγαπάει. Είναι πάντα εκεί για τα προβλήματα μας και ό,τι χρειαστούμε.

Η καλύτερη αθλητική στιγμή σου;

Καλύτερη αθλητική μου στιγμή θα ξεχώριζα σίγουρα το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και το κλίμα στον αγωνιστικό χώρο, στο ξενοδοχείο, στον δρόμο ήταν παντού πυγμαχικό.

Η χειρότερη;

Χειρότερη στιγμή δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποια συγκεκριμένη. Θεωρώ πως όλες οι στιγμές είναι το ίδιο σημαντικές και καλές γιατί έχεις να πάρεις πολλά από αυτές. Παρόλα αυτά χειρότερη στιγμή ενός αθλητή είναι όταν δεν ξεπερνά τον εαυτό του και δεν δίνει το 100% του.

Το μεγαλύτερο αθλητικό σου όνειρο;

Το μεγαλύτερο όνειρο κάθε αθλητή, είναι μία Ολυμπιάδα. Έτσι και το δικό μου. Είναι πολύ μεγάλος στόχος, αλλά συνεχίζοντας σταδιακά με πολύ δουλειά, αγάπη και ενδιαφέρον τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Το μυστικό επιτυχίας της Παναχαϊκής;

Το μυστικό της επιτυχίας της Παναχαϊκής είναι πως είμαστε μία τρομερά δεμένη ομάδα και είναι τυχερός οποίος είναι μέλος της. Είμαστε όλοι μια δυνατή οικογένεια και όσοι ανήκουν στην οικογένεια αυτή που λέγεται Παναχαϊκή το γνωρίζουν πολύ καλά. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον, δουλεύουμε για να διορθωθούμε μεταξύ μας και μαθαίνουμε πολλά πράγματα ο ένας από τον άλλον. Φυσικά στο ότι είμαστε τόσο δεμένοι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο δάσκαλός μας, Νικός Πλέας, αφού με τις κινήσεις του όλα αυτά τα χρόνια μας έχει κάνει τόσο δεμένους.

Θέλεις να συνεχίσεις την παράδοση της Παναχαϊκής;

Η αθλητική παράδοση της Παναχαϊκής στις επιτυχίες της είναι πολύ μεγάλη. Θέλω πολύ να την συνεχίσω και να δώσω όσο πιο πολλά μπορώ για να την κάνω ακόμα μεγαλύτερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πυγμάχος της Παναχαϊκής Άγγελος Ανατολάκης στο thebest.gr: "Θέλω να φτάσω στην κορυφή μαζί με τους συναθλητές μου"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports