Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πετρελαιοκηλίδα στο λιμάνι της Πάτρας λόγω ΑΣΚΗΣΗΣ - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πετρελαιοκηλίδα στο λιμάνι της Πάτρας λό...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Βγήκε το αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμεναρχείου -

Αντιρρυπαντική άσκηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, στο πλαίσιο εκπαίδευσης και διαπίστωσης ετοιμότητας του προσωπικού. Σύμφωνα με το σενάριο στη θαλάσσια περιοχή του παλιού λιμανιού, κοντά στον μόλο της Αγίου Νικολάου προκαλείται ρύπανση.

Πετρελαιοκηλίδα σχηματίζεται στα νερά και για την αντιμετώπισή της κινητοποιείται το αρμόδιο προσωπικό, με το αντιρρυπαντικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.
Το σκάφος αυτό μάλιστα είχε συνδράμει στην αντιμετώπιση της ρύπανσης του Σαρωνικού.

Ο κυβερνήτης του σκάφους Δημήτρης Ζήσης, μαζί με το πλήρωμα μεταξύ άλλων, έριξαν στη θάλασσα το πλωτό φράγμα ώστε να "εγκλωβίσουν" την πετρελαιοκηλίδα και να  εμποδίσουν την εξάπλωσή της.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

 

Αυτό είναι το αντιρρυπαντικό σκάφος του Κεντρικού ... - The Best News

 

"Στόχος της άσκησης είναι η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα αντιμετώπισης ρύπανσης. Ως γνωστόν το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας διαθέτει ένα εξειδικευμένο σκάφος αντιρρυπαντικού τύπου, για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή. Στο πλαίσιο αυτό διενεργούμε μια τακτική άσκηση στον χώρο του παλαιού λιμένα Πατρών, που επιπλέον σκοπό έχει να δούμε πώς δουλεύουν τα συστήματα του σκάφους", δήλωσε στο thebest.gr ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Προσθέτει δε ότι η διενέργεια ασκήσεων είναι συχνή και αφορά ασκήσεις είτε μικρής, είτε μεγάλης κλίμακας ώστε να βελτιώνεται η συνεργασία μεταξύ των ομάδων που θα κληθούν να επέμβουν σε μια τέτοια ενδεχόμενη περίπτωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις