Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Προσ...

"Θεσμική, οικονομική και κοινωνική δυναμική της γεωργικής παραγωγής, και της προστασίας του περιβάλλοντος και του καταναλωτή"

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, στο 20ο Forum Ανάπτυξης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αστήρ, το διήμερο 18 & 19 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Το Forum είναι ευρύτερα γνωστό, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εβδομαδιαία εφημερίδα ‘’Σύμβουλος Επιχειρήσεων’’, με εκδότη τον πάντα δραστήριο κ. Παναγιώτη Γιαλένιο. Συγκεντρώνει λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει, μεγάλο αριθμό ομιλητών με ποικιλία θεμάτων, που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και τη συνεταιριστική δυναμική.

Κεντρική θεματική ενότητα του  20ου Forum Ανάπτυξης ήταν ’’Συνταγματική, παραγωγική και κοινωνική αναθεώρηση, θεσμοί & αξίες’’, ενώ η επιμέρους θεματική ενότητα του Συλλόγου μας ήταν "Θεσμική, οικονομική και κοινωνική δυναμική της γεωργικής παραγωγής, και της προστασίας του περιβάλλοντος και του καταναλωτή", την οποία ανέπτυξαν με πληρότητα και σαφήνεια ο κ. Δημήτριος Σκούρας Κοσμήτορας της Σχολής Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Γεώργιος Βανταράκης ΤΕ Γεωπόνος, Msc Περιβαλλοντική Υγιεινή, Υπ Δρ. Περιβαλλοντικής Υγιεινής και η συντονίστρια κα. Ελένη Λευθεριώτη, Διδάκτωρ Νομικής, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία διαχειρίστηκε & παρουσίασε και την εισήγηση της κας. Ανδριανής Μητροπούλου, (Δικηγόρου, Πρώην Νομικού Συμβούλου ΠΑΣΕΓΕΣ), λόγω εκτάκτου περιστατικού δεν κατάφερε να έρθει στην πόλη μας.

Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού, με κατάθεση στο τέλος αρκετών ερωτήσεων και σχολίων.

Αρχικά η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου ευχαρίστησε τον εκδότη κ. Γιαλένιο & τους συνεργάτες του, αφού εξήρε τη σημασία του Forum για την περιοχή. Ευχαρίστησε επίσης τη συντονίστρια και τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους.

Παραθέτουμε περιλήψεις δύο εισηγήσεων, του κου. Σκούρα Δημητρίου, ο οποίος με τίτλο ’Καταναλωτής, περιβάλλον και γεωργία στην ΕΕ’’ ανεφέρθη στις στάσεις και στις αντιλήψεις των ευρωπαίων πολιτών-καταναλωτών (με αναφορά και στην Ελλάδα) για τις σχέσεις γεωργίας-περιβάλλοντος με παράδειγμα τη βιολογική γεωργία για τα ποιοτικά προϊόντα, τη σχέση γεωργίας και ασφάλειας και υγιεινής στο αγροδιατροφικό σύστημα, για

τη σχέση γεωργίας και περιβάλλοντος με παράδειγμα την ποιότητα των νερών και τη βιοποικιλότητα. Οι ευρωπαίοι πολίτες, είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Σκούρας, δεν εμπιστεύονται τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε ένα ανησυχητικά μεγάλο βαθμό. Η πολιτική για την προστασία και αναβάθμιση των επιφανειακών νερών στην Ευρώπη δεν είναι γνωστή. Η νιτρορύπανση παραμένει ψηλά στους κινδύνους που αναγνωρίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Η κα. Ανδριανή Μητροπούλου με τίτλο της ομιλίας της ’Τα οφέλη του τρισδιάστατου ενδιαφέροντος του συνεταιριστικού θεσμού στην τοπική κοινωνία’’ επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα της σωστής επαναλειτουργίας των αγροτοκτηνοτροφικών & αλιευτικών συνεταιρισμών.

Ο κ. Γεώργιος Βανταράκης με τίτλο ‘’Περιβαλλοντικό αποτύπωμα τροφίμων’’ περιληπτικά ανέφερε, "Η από δεκαετίες στροφή των ανεπτυγμένων κοινωνιών στην επιλογή ποιοτικών τροφίμων προεξόφλησε την επανεξέταση της παραγωγή τους, σταδιακά και κλιμακούμενα στο κοινωνικό, οικονομικό και φυσικά περιβαλλοντικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, η μέτρηση της περιβαλλοντικής επίπτωσης στον κύκλο ζωής, των προϊόντων και ιδιαίτερα στην παραγωγή των τροφίμων φαίνεται να πρωταγωνιστεί. Η ΕΕ ανταποκρίνεται στην πρόκληση προτείνοντας στα ενδιαφερόμενα μέρη τη μεθοδολογία του περιβαλλοντικού αποτυπώματος προϊόντων’’".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις