Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πορεία φορτηγατζήδων στην Πάτρα προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος- Περίπου 75 οχήματα διέσχισαν όλη την πόλη- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία φορτηγατζήδων στην Πάτρα προκάλεσ...

Τα θέματα που βάζουν

13:35 Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία των φορτηγών στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφοριακή ομαλότητα. 

 

12:45 Στην οδό Κανελλοπούλου βρίσκονται αυτή την ώρα τα φορτηγά που συμμετέχουν στην πορεία στους δρόμους της Πάτρας. Σε λίγο θα κινηθούν μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου και Όθωνος Αμαλίας προς το νέο λιμάνι της πόλης.

 

12:30 Το κομβόι ξεκινάει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (οδό Αμερικής) και κινούνται από της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών προς την οδό Κανελλοπούλου. Εκεί θα κάνουν νέα στάση επί της Κανελλοπούλου προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

12:15 Στα γραφεία της Περιφέρεια στη Ν.Ε.Ο. στο ύψος της οδού Αμερικής βρίσκονται αυτή την ώρα τα φορτηγά. Υπάρχει μια λωρίδα κυκλοφορίας ανοικτή για τα υπόλοιπα οχήματα. Η ουρά φθάνει μέχρι την Αγίας Σοφίας με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.

 

11:55 Συνεχίζεται το κομβόι των φορτηγών στην Πάτρα. Τελικός του προορισμός η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στη Νέα Εθνική Οδό και Αμερικής. Αυτή την ώρα η κορυφή είναι στην Αγίας Σοφίας και η ουρά στην πλατεία Γεωργίου.

 

11:25 Στην Κορίνθου αυτή την ώρα τα φορτηγά.

11:20 Ξεκίνησε το κομβόι. Τα φορτηγά αναμένεται να ανέβουν την οδό Βενιζέλου, από εκεί θα περάσουν την Κορίνθου, θα διασχίσουν την πόλη μέχρι την Νέα Εθνική Οδό.

Μετά από την Κανελλοπούλου θα περάσουν στην Ηρώων Πολυτεχνείου, Όθωνος Αμαλίας και θα διαλυθούν ξανά στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

11:05 Περίπου 70 φορτηγά είναι αυτή την ώρα παρατεταγμένα στην Ακτή Δυμαίων στο ρεύμα προς Πάτρα, έτοιμα να ξεκινήσουν την πορεία τους στο κέντρο της πόλης. Διεκόπη η κυκλοφορία επί της οδού.

10:55 Ήδη έχει αρχίσει η συγκέντρωση των φορτηγών στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας από την ΑΒΕΞ μέχρι την Πειραϊκή-Πατραϊκή. Αυτή την στιγμή βρίσκονται περίπου 20 οχήματα και σε λίγο καταφθάνουν και άλλα από την Αιγιάλεια.

 

 

 

9:00 Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με τα φορτηγά τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί στις 11:00 επαγγελματίες οδηγοί από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Το ραντεβού των φορτηγατζήδων έχει δοθεί στο νέο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο ύψος της ΑΒΕΞ. Από εκεί το κομβόι θα κινηθεί προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, και μέσω της Κορίνθου θα κινηθούν προς τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βρίσκονται στη Νέα Εθνική Οδό.

Μετά τις συναντήσεις που θα επιδιώξουν εκεί και τα ψηφίσματα που θα επιδώσουν θα επιστρέψουν στο σημείο της αφετηρίας τους μέσω της οδού Κανελλοπούλου. Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου τους στην Αχαΐα, Δημήτρης Κάκκος σημειώνει ότι ο κλάδος έχει καταστραφεί και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση.

«Τα θέμα που έχουν προκύψει είναι πάρα πολλά μεταξύ άλλων είναι τα ακριβά διόδια που καλούμαστε να πληρώνουμε στους αυτοκινητόδρομους, η απαγόρευση κυκλοφορίας μας από τους παράδρομους των Εθνικών Οδών, το πρόβλημα με τους μετανάστες το λιμάνι της Πάτρας κ.α.».

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενώ η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζεται αμείωτη, ο κλάδος των μεταφορών, αντί να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να ανακουφιστεί ώστε να αντιμετωπίζει τα δεινά της εποχής, βιώνει συνεχή επιθετικά μέτρα που τον οδηγούν στον αφελληνισμό και την καταστροφή του.

Οι οδηγοί μάλιστα διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, τους απαγορεύουν, «παράνομα» και «αντισυνταγματικά», να κινούνται στο 70% των δρόμων της χώρας (εννοούν τις παλαιές εθνικές οδούς και του παράδρομους των αυτοκινητοδρόμων) με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται δραματικά τα έξοδά τους σε κάθε μεταφορά με διόδια, καύσιμα, φθορές κ.α..

Παράλληλα κάνουν λόγο για ηλεκτρονική σκλαβιά καθώς με GPS θα παρακολουθούν  πλέον τις πορείες των φορτηγών επιβάλλοντάς τους πρόστιμα αν κινούνται εκτός διοδίων.

Επίσης κάνουν λόγο για βαριά και άδικη φορολογία, ενώ επαναφέρουν επιτακτικά το πρόβλημα με το μεταναστευτικό που αντιμετωπίζει η Πάτρα.«Κύματα μεταναστών-προσφύγων προπηλακίζουν οδηγούς, καταστρέφουν εμπορεύματα συντηρώντας ένα κλίμα τρόμου και ανησυχίας», σημειώνουν τα Σωματεία των αυτοκινητιστών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις