Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Κατάθεση στεφάνων στο Παράρτημα και στην παλιά Ασφάλεια από το Δήμο - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Κατάθεση στεφάνων στο Παράρτημα κ...

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο το απόγευμα

Στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου κατέθεσαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι. Αμέσως μετά, πορεύτηκαν στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, όπου κατέθεσαν επίσης στεφάνι.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Στο πλαίσιο του αγωνιστικού γιορτασμού για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι πορεύτηκαν στο χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου, προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι. Ο Δήμαρχος, μετά την κατάθεση του στεφανιού, δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα την εξέγερση των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, αλλά και συνολικά όλων όσων εναντιώθηκαν στη χούντα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, αφού τα αιτήματα της εξέγερσης, παραμένουν άλυτα, άρα και επίκαιρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα να έχουμε ψωμί, να έχουμε ελευθερία απέναντι σ’ αυτούς που μας καταδυναστεύουν κι έχουν κάτσει στο σβέρκο του λαού μας, αλλά και Παιδεία που χρειάζονται τα παιδιά μας.

Όσοι σχεδιάζουν την εγκατάσταση των πυρηνικών στον Άραξο και εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους θα συναντήσουν την αντίσταση του λαού μας».

Αμέσως μετά, πορεύτηκαν στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας. Εκεί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο αντιδικτατορικός αγώνας του λαού και τα αιτήματά του, είναι και σήμερα επίκαιρα. Και είναι επίκαιρα, γιατί συνεχίζει ο λαός μας να γδέρνεται από τις κυβερνήσεις, να του στερούν τα δικαιώματά του. Συνεχίζει ο λαός, με την στήριξη και αυτής της κυβέρνησης, να κινδυνεύει να εμπλακεί στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με το ΝΑΤΟ, με την Ε.Ε. πανταχού παρούσα. Το ΝΑΤΟ έχει γίνει «χωροφύλακας» στο Αιγαίο και γενικότερα στην Ελλάδα, με εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία πληρώνει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος στενάζει καθημερινά και αυτό εκφράζεται με φτώχεια με εξαθλίωση, με όλα δεινά που υφίσταται η λαϊκή, εργατική οικογένεια σήμερα.

Αντίσταση επομένως, επίκαιρο το μήνυμα: αγώνας προοπτική».

Στην κατάθεση στεφανιών παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας και «Όλοι μαζί για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη, ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο σύζυγός της, Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, 22χρονου φοιτητή της Παντείου Γιώργου Σαμούρη, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73.

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, η Δημοτική Αρχή, θα συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο στην πλατεία Γεωργίου, που οργανώνουν τα Εργατικά Σωματεία».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις