Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

To 1o Δημοτικό Σχολείο Ακράτας στον Μαραθώνιο της Αθήνας

To 1o Δημοτικό Σχολείο Ακράτας στον Μαρα...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Αξέχαστη εμπειρία για τα μικρά παιδιά

To 1o δημοτικό σχολείο Ακράτας έλαβε μέρος στον αγώνα δρόμου 1.200μ. με τη φανέλα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Η ιδέα είχε συζητηθεί από το καλοκαίρι και υλοποιήθηκε με επιτυχία για τα Ακρατινόπουλα, χάρις στη συνδρομή του Ακρατινού Μάκη Ασημακόπουλου γενικού συντονιστή του Αυθεντικού Μαραθώνιου, τον οποίον και όλοι στο σχολείο ευχαριστούν για την αμέριστη βοήθειά του.

Τα παιδιά και οι γονείς τους συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Έλαβαν μέρος 23 μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και Στ’ τάξης. Έτρεξαν τη διαδρομή «Βουλή - Ηρώδου του Αττικού - Καλλιμάρμαρο», τερμάτισαν όπως οι μεγάλοι Μαραθωνοδρόμοι και φόρεσαν το μετάλλιο του αγώνα. Χειροκρότησαν τον τερματισμό των αθλητών και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Η εκδρομή στην Αθήνα, η μετάβαση και η διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών οργανώθηκαν άρτια από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τον δραστήριο Πρόεδρό του, Κώστα Γιοβά. Με βοηθούς - συνοδούς τους γονείς η όλη δράση χάρισε μοναδικές στιγμές στους μαθητές μας τόσο στο Σύνταγμα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο όσο και στη γραφική Πλάκα.

Δάσκαλοι και γονείς ένιωσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση και μεγάλη περηφάνια για τα παιδιά και το σχολείο, το μοναδικό δημοτικό σχολείο από την επαρχία που συμμετείχε μαζί με ιδιωτικά σχολεία και αθλητικούς συλλόγους στο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Η δράση του σχολείου ήταν επιτυχής, καθώς βασίστηκε στην άριστη συνεργασία σχολείου και Συλλόγου Γονέων. Μια δράση που συνδέει το σχολείο με τον αθλητικό πολιτισμό και την παράδοση των σωματείων της Ακράτας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports