Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Σύναξη των υπευθύνων των φιλόπτωχων ταμείων της Μητρόπολης Πατρών

Η Σύναξη των υπευθύνων των φιλόπτωχων τα...

Δείτε ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 11.11.2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών με την συμμετοχή των μελών των φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας .

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη χρησιμοποιώντας χωρία από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας στην θεάρεστη αρετή  της ελεημοσύνης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και σε όλες τις φιλανθρωπικές δομές της Τοπικής Εκκλησίας που ως σκοπό έχουν την διακονία του πάσχοντος και εμπεριστάτου αδελφού  μας.Επίσης με θερμά λόγια ανεφέρθη στα μέλη των φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, τόσο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, όσο και των Ενοριακών  και τους επήνεσε γιατί εργάζονται με ζήλο και θυσιαστικό  φρόνημα στο έργο της φιλανθρωπίας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός τους αναπαύη εν τη αγήρω Αυτού μακαριότητι.

Στην Μητρόπολή  μας το φιλανθρωπικό έργο ανήλθε στο ύψος του 1.500.000€, χωρίς να υπολογισθούν η βοήθεια σε τρόφιμα, ενδύματα, φάρμακα και άλλα υλικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Να σημειώσωμε δε ότι στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών εκτός από το χρηματικό ποσό για το έργο της φιλανθρωπίας, οι φιλανθρωπικές δομές της εκτείνονται:

α) σε συσσίτια, στα οποία σιτίζονται 2000 αδελφοί μας, καθημερινώς

β)  σε υποτροφίες σε φοιτητάς,

γ) στον παιδικό Εκκλησιαστικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως

δ) στην φοιτητική Εστία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών

ε) στο Ίδρυμα φιλοξενίας απόρων συνοδών ασθενών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις