Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίθεση του Δήμου Πατρέων στην Περιφέρεια, για την πρωτοβουλία προστασία της οικογενειακής στέγης -"Δεν διασφαλίζει την πρώτη κατοικία"

Επίθεση του Δήμου Πατρέων στην Περιφέρει...

Αιχμηρή ανακοίνωση

Δριμεία επίθεση εξαπολύει ο Δήμος Πατρέων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρωτοβουλία προστασίας της οικογενειακής στέγης από τους πλειστηριασμούς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου,"Δεν διασφαλίζει την πρώτη κατοικία" και λέει πως «η Περιφέρεια επιμένει να ξαπλώσει στην κλίνη του Προκρούστη τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών».

Η Δημοτική αρχή κατηγορεί μεταξύ άλλων την Περιφέρεια ότι ουδέποτε έθεσε την πρωτοβουλία της σε δημόσιο διάλογο στο Δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην κλίνη του Προκρούστη επιμένει να ξαπλώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής των λαϊκών οικογενειών, που βρέθηκαν χρεωμένες λόγω των πολιτικών της Ε.Ε. και του κεφαλαίου που υλοποιούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις χθες και σήμερα.

Η νομοθετική ρύθμιση που προτείνει ο κ. Κατσιφάρας δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την πρώτη κατοικία αλλά «κατοικία με βάση τις ανάγκες» όπως σαφώς αναφέρει.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως η όποια “προστασία” που υπόσχεται για την πρώτη κατοικία υπάρχει και σήμερα. Απαιτεί εκκαθάριση και διευθέτηση οφειλών, ρευστοποίηση όποιας άλλης περιουσίας, να μη μένει ο οφειλέτης πίσω στις δόσεις, να είναι "συνεργάσιμος".

Στην 128/17-07-2017 κατά πλειοψηφία απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας «για την προστασία του δικαιώματος της στέγης σε κάθε πολίτη και σε κάθε οικογένεια» Αναφέρεται: «…προτείνεται η δημιουργία ενός αυτοτελούς νομοθετήματος το οποίο: θα διασφαλίζει στέγη ανάλογη των οικογενειακών αναγκών σε περίπτωση ρευστοποίησης της κατοικίας κάθε οφειλέτη και για οποιαδήποτε οφειλή.  (…) σαφής προσδιορισμός οικογενειακού εισοδήματος του οφειλέτη από κάθε αιτία (εργασία, μισθώματα από ακίνητα, κέρδη από επιχείρηση, συνεισφορά συζύγου, κλπ.) σε συνάρτηση με τις βιοτικές ανάγκες του οφειλέτη και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του (...)». Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις θα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και όταν η λαϊκή οικογένεια θα χάνει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία - η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης προτείνουν να της δίνεται στέγη σε επιφάνεια ‘’ανάλογη των αναγκών της’’.  Οι προτάσεις αυτές δεν ξεφεύγουν από το σημερινό αντιλαϊκό πλαίσιο που εκφράζει και προστατεύει τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου.

Στην προσπάθειά της αυτή η Περιφέρεια είναι φυσιολογικό να έχει φανατικούς οπαδούς  συμμάχους τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν στηρίξει με κάθε τρόπο αυτές τις πολιτικές. Μάλιστα, προσπαθεί να πείσει και τους ίδιους τους πληττόμενους να γίνουν συμμέτοχοι στους αντιδραστικούς αυτούς σχεδιασμούς. Τα όρια της πρότασης της και το ποιους εξυπηρετεί τα γνωρίζει καλά η Περιφερειακή Αρχή.

Γι’ αυτό και δεν τόλμησε να τη θέσει σε δημόσια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων , αλλά προτίμησε την τακτική των συναντήσεων με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον αν ζητούσαν να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η συγκεκριμένη πρόταση, για να διαπιστώσουν και από κοντά ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν στηρίζουν όλοι τις λαϊκές οικογένειες.

Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να τοποθετηθεί η Περιφερειακή Αρχή για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αφορούν την προώθηση ενισχυμένων μέτρων καταστολής για τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η «απειλή» και η «διατάραξη οικιακής ειρήνης» σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη, όπως και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όσα Ειρηνοδικεία κριθεί αναγκαίο, ώστε να διενεργούνται οι πλειστηριασμοί με «ασφάλεια», δηλαδή με καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Παρά τις επιδιώξεις όλων εκείνων των δυνάμεων που χρησιμοποιούν και το καρότο και το μαστίγιο για να στηρίξουν τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου είτε καταστέλλοντας,  είτε ενσωματώνοντας , η δύναμη εκείνη που θα δώσει απάντηση σε αυτό, αλλά και σε όλη την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός μας, είναι το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα η κοινωνική συμμαχία.

Η πίεση του λαϊκού κινήματος μπορεί να οδηγήσει και σε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα εκφράζουν τα συμφέροντα του λαού και θα αποτελούν ένα ακόμα όπλο.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητροπολίτης και οι φορείς της Ναυπάκτου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την προστασία της οικογενειακής στέγης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις