Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: "Η κατάργηση των διοδίων και χρέωση ανά χιλιόμετρο έπρεπε να ισχύει από την πρώτη ημέρα παράδοσης των νέων δρόμων" - ΒΙΝΤΕΟ

Γρ. Αλεξόπουλος: "Η κατάργηση των δ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Απαντώντας στην τηλεοπτική δέσμευση Σπίρτζη

Μέχρι το τέλος του 17 θα γίνει ο διαγωνισμός και μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της χρέωσης διοδίων ανα χιλιόμετρο με ηλεκτρονικό τρόπο. Αυτό δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο να δηλώνει πως είτε θα έπρεπε να εφαρμοστεί από την πρώτη ημέρα παράδοσης των νέων εθνικών οδών, είτε να μην πληρώνουμε διόδια μέχρι να υλοποιηθεί το σύστημα χρέωσης ανα χιλιόμετρο.

Την κατάργηση των σταθμών διοδίων ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή αθηναικού τηλεοπτικού σταθμού, λέγοντας επι της ουσίας και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, το προφανές.

Ο Υπουργός Μεταφορών περιέγραψε τον τρόπο που θα λειτουργεί το νέο σύστημα πληρωμής και χρέωσης των διοδίων στις εθνικές οδούς και εξηγώντας πως θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε.

Σε ότι αφορά στον τρόπο πληρωμής, η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

Το σύστημα αναμένεται να μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα τοποθετηθεί και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις