Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίθεση με "Καλάσνικοφ" στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - "Ήθελαν νεκρούς Αστυνομικούς"

Επίθεση με "Καλάσνικοφ" στα γρ...

Στην Χαριλάου Τρικούπη

21:52 «Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει εσπευσμένα, για το περιστατικό ρίψης πυροβολισμών στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά. «Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε:

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

 

21:45 Τρεις κάλυκες από μεγάλο όπλο, που πιθανόν να είναι καλάσνικοφ, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο σημείο απ΄ όπου ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο δράστης πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη, ο οποίος και εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος.

Λόγω της ένοπλης επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα με το αεροπλάνο των 21.30 απόψε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, με άγνωστο μέσον. Εδώ και λίγη ώρα πάντως αναζητείται από την Άμεση Δράση μια μοτοσικλέτα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή της επίθεσης και είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπήρχε και δεύτερος για να παρέχει κάλυψη στον ένοπλο.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, που συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

 

 

20:45 Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία σημειώνει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ήθελαν νεκρούς Αστυνομικούς υποστηρίζουν οι Αρχές μετά την συλλογή των πρώτων στοιχείων που σχετίζονται με την επίθεση.

 

Σε εξέλιξη η τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς


 

20:25 Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, οι δράστες πυροβόλησαν από την πλευρά της Ζωοδόχου Πηγής και πιθανόν ήταν δύο άτομα.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός, ενώ αναζητούνται οι δράστες.

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος. «Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς:

«Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας - και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

 

20:18 Μεγάλη είναι η κινητοποποίηση της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα, που ειδοποιήθηκε περίπου στις 19.30 για πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο κτίριο βρίσκονταν 30 άνθρωποι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε πιθανώς με όπλο καλάσνικοφ. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η επίθεση είχε στόχο τα ΜΑΤ ή τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως δήλωσε, πριν λίγο ο Παυλος Χρηστίδης στην ΑΝΤ1: «Δεχτήκαμε μια επίθεση. Μας σόκαρε όλους. Κάθε εβδομάδα έχουμε περιστατικά. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις