Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναφορά σε βιβλίο για την Τριταία, έγινε σε εκπομπή του καναλιού Σκάι

Αναφορά σε βιβλίο για την Τριταία, έγινε...

Το βιβλίο περιέχει και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό Καλέντζι

Στην εκπομπή ειδησεογραφικού χαρακτήρα "Αταίριαστοι" του Γιάννη Ντσούνου και του Χρήστου Κούτρα, έγινε αναφορά προς το κλείσιμο της εκπομπής το μεσημέρι της Δευτέρας 6/11/2017 σ’ ένα βιβλίο που αφορά στην περιοχή της Τριταίας του νομού Αχαΐας. Ο λόγος για το βιβλίο «Η Τριταία, διαχρονικά» του συγγραφέα και δάσκαλου Γιώργου Πετρόπουλου, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην καρδιά της Τριταίας, στο ιστορικό χωριό της πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου, το Καλέντζι Αχαΐας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό κι όπως ειπώθηκε στην εκπομπή του καναλιού Σκάι, υπάρχει και μία σπάνια φωτογραφία από το 1982 όπου είχε γίνει μία λαική συνέλευση στο Καλέντζι παρουσία του Παπανδρέου.

Ο συγγραφέας έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεντζίου καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλεντζίου, και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Μουσείου Γ. Α. Παπανδρέου, του Λαογραφικού Μουσείου και της Βιβλιοθήκης.

Έχει γράψει βιβλία για Το Καλέντζι χθες και σήμερα, την Τριταία 1100 π.Χ., τους Τριταιίτες αγωνιστές του ‘21, κ.α.

Ο ανδριάντας του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου στήθηκε το 1982 στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου του χωριού, που εκείνος έχτισε το 1931 ως Υπουργός Παιδείας. Ο ανδριάντας τον δείχνει να χαιρετά περήφανα τον κάμπο της Τριταίας και της Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις