Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης για το επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών: «Η δημοκρατία δεν έχει διαβαθμίσεις, κε Υπουργέ...»

Ανδρέας Κατσανιώτης για το επεισόδιο στο...

Ερώτηση του βουλευτή στον Υπουργό Παιδείας

Συζητήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου  η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Παιδείας  Κώστα Γαβρόγλου, ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε στις αρχές Οκτώβρη, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όταν ομάδα ατόμων προπηλάκισε την Πρύτανι και τα μέλη της Συγκλήτου.

Ο κ. Κατσανιώτης εξέφρασε τον προβληματισμό του, επικρίνοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες όπως είπε, δεν είναι μεμονωμένες, επικαλούμενος αντίστοιχα περιστατικά στην ΑΣΟΕΕ, ζητώντας από τον Υπουργό να απαντήσει ποια η άποψη του Υπουργείου για αυτά τα φαινόμενα βίας αλλά και τι μέτρα έχει σκοπό να λάβει το Υπουργείο ώστε μειοψηφίες να μη διαλύουν με τη βία τα δημόσια Πανεπιστήμια.

Ο κ. Γαβρόγλου με τη σειρά του ανέφερε ότι, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι απαράδεκτα, υπονομεύουν τη δημοκρατία και πρέπει να μας βρίσκουν όλους αντιθέτους. Η ΄΄υπαρκτή παραβατικότητα΄΄ στην  Πανεπιστημιακή κοινότητα είναι ένα  σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο απαιτεί σύνθετες κοινωνικές λύσεις,  για το οποίο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή όπως επίσης ότι έχει ζητήσει από τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων προτάσεις οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα.

Δευτερολογώντας ο κ. Κατσανιώτης εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας:

« Έχετε αντιληφθεί ότι το να βγάζετε ανακοινώσεις και να καταδικάζετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο, σας ανάγει σε καλό κριτή των γεγονότων ; Έχετε αντιληφθεί ότι είστε το κράτος ; Ότι εσείς πρέπει να προτείνετε λύσεις αντί να τις περιμένετε από ΄΄τρομοκρατημένους πρυτάνεις΄΄ . Τρομοκρατούνται κε Υπουργέ….υποστήριξε ο βουλευτής και τόνισε «Η δημοκρατία δεν έχει διαβαθμίσεις…. Υπάρχουν μειοψηφίες που τρομοκρατούν. Το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο που και ο ίδιος τελείωσα στο παρελθόν, είχε αντιπαραθέσεις από φοιτητικές παρατάξεις, έντονες ιδεολογικές διαμάχες, είχε αιτήματα, κάτι που το έκανε ενδιαφέρον, ενώ το Πανεπιστήμιο με 10 τραμπούκους πρέπει να μας ανησυχεί, διότι αντί να προωθεί την ιδεολογική συζήτηση και τις γόνιμες αντιπαραθέσεις προωθεί την ανομία και την τρομοκρατία .Υποβαθμίζει τα δημόσια πανεπιστήμια. Σταματά την κοινωνική κινητικότητ».

Καταλήγοντας ο βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά «Τα πανεπιστήμιά μας μπορούν και θα γίνουν καλύτερα και η χώρα θα προοδεύσει…απλά χωρίς εσάς….Εσείς, δεν έχετε χώρο και ρόλο στην πρόοδο , κε Υπουργέ…………»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις