Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Oι τυφλοί δρόμοι στην Πάτρα

Oι τυφλοί δρόμοι στην Πάτρα
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Κυκλοφοριακό φορτίο στη σιδηροδρομική γραμμή

Πολλά Ι.Χ. κυκλοφορούν, πάνε - έρχονται, πηγμένη η Πάτρα, κάτι φταίει.

Σαφώς και το ότι στο τμήμα από την Αγίου Νικολάου έως την Καρόλου στενεύει δραματικά, λόγω του Δασυλλίου. Το πιο στενό σημείο είναι στο Αρσάκειο, όπου μέχρι πριν τη διάνοιξη της Κανακάρη, υπήρχαν μονάχα πέντε δρόμοι, Κορίνθου, Μαιζώνος, Ρήγα Φεραίου, Αγίου Ανδρέου, Οθωνος Αμαλίας, έτερος ουδέν! Πέντε δρόμοι για να μετακινηθεί ο πληθυσμός όλης της πόλης.

Αυτά ως προς τους παράλληλους, προς το θαλάσσιο μέτωπο, δρόμους. Ως προς τους κάθετους, εκεί έχουμε άλλη αμαρτία… Οι περισσότεροι από αυτούς είναι …τυφλοί.

Σταματούν δηλαδή είτε στη σιδηροδρομική γραμμή (που και να ‘ρθει και η δεύτερη υπέργεια) ή στην μάνδρα του λιμανιού. Πάνω από 60 κάθετοι δρόμοι, καταλήγουν σε αυτό το ιδιότυπο αδιέξοδο, υποχρεώνοντας έτσι τα ΙΧ να μετακινούνται δεξιά ή αριστερά, ώστε να βρουν έναν από τους ελάχιστους κάθετους δρόμους που τέμνουν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Για παράδειγμα το τμήμα, από τα πιο πυκνοκατοικημένα της πόλης, από την Παπαφλέσσα έως την Βορείου Ηπείρου. Μόνο μία οδός ανάμεσά τους έχει πρόσβαση στην Ακτή Δυμαίων, η Ιεροθέου (κάθοδος).

Ανοδος καμία. Τυφλοί όλοι!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις