Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνάντηση κατοίκων από 7 περιοχές για το τρένο- Περιμετρική διέλευση ζητά το ΚΚΕ

Πάτρα: Συνάντηση κατοίκων από 7 περιοχές...

Διαφωνούν με την επίγεια διέλευση

14:05 Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Αχαΐας με επικεφαλής το Ν. Καραθανασόπουλο μέλος της Κ.Ε. και βουλευτή του ΚΚΕ,  μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των εκπολιτιστικών συλλόγων του Αρκτικού διαμερίσματος, παραβρέθηκε στην συνέλευση των κατοίκων με  θέμα την διέλευση του τραίνου από την περιοχή. Σε σχετική ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

"Από την πλευρά του ΚΚΕ τονίστηκε ότι, οι κάτοικοι, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει οργανωμένα να παλέψει ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για επιφανειακή διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας που θα έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή των κατοίκων.

Αυτοί οι σχεδιασμοί  έχουν γνώμονα την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων που νοιάζονται για την αύξηση της κερδοφορίας τους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα της Πάτρας.

Κριτήριο για το πώς θα γίνει η διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής πρέπει να είναι η κάλυψη συνολικά των συνδυασμένων λαϊκών αναγκών, για καθολικές, φθηνές, ποιοτικές ασφαλείς μετακινήσεις και μεταφορές, η προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων της πόλης και όχι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Με βάση αυτό παραμένει η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για  περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα με κάθετη σύνδεση της με το λιμάνι και την ΒΙΠΕ.

Δεν θα δεχθούμε ούτε μέτρο επιφανειακής γραμμής από το Ρίο και μέχρι την Πάτρα

Το ΚΚΕ συμπαρίσταται στο αγώνα των κατοίκων της περιοχής."

 

12:45 Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνάντηση των κατοίκων. Συζητούν τους τρόπους αντίδρασής τους στα σχέδια του ΟΣΕ για επίγεια διέλευση του τρένου από τις περιοχές τους.

 

9:00 Μετά την δυναμική κινητοποίηση τους στον Καστελλόκαμπο, στις γραμμές του τρένου, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των εκπολιτιστικών συλλόγων Καστελλοκάμπου, Δροσιάς, Παραλίας Προαστίου «Δράση», Μποζαιτίκων, Έσω Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας και Αγίου Διονυσίου, πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Achaia beach με θέμα τον τρόπο διέλευσης του τρένου.

Οι κάτοικοι και μέλη της συντονιστικής επιτροπής αντιδρούν στο ενδεχόμενο να χτιστούν τοιχία για την ανάγκη διέλευσης του τρένου, γεγονός που θα χωρίσει στα δύο την περιοχή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις