Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δυτική Ελλάδα: Σεμινάριο για το Σακχαρώδ...

Από το Σύλλογο «Ζωή γλυκιά», 3-5 Οκτωβρίου

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη, διοργανώνει ο Σύλλογος «Ζωή γλυκιά». Το σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου στην Πάτρα, τον Πύργο και το Αγρίνιο.

Η ανακοίνωση:

«Ο σύλλογος μας ,στο πλάνο δράσεων της φετινής χρονιάς, βλέποντας την ανάγκη για ενημέρωση όχι μόνο των πολιτών αλλά και των εκπαιδευτικών της περιοχής μας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και το πώς να μπορεί να αντιμετωπιστεί στο χώρο εκπαίδευσης  έβαλε ως στόχο , να τρέξει ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και που θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα .

Το πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιηθεί είναι ένα πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη το οποίο έχει μεταφραστεί από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία  και σύμφωνα με τις οδηγίες η υλοποίηση του γίνεται από επαγγελματία υγείας –εκπαιδευτή για το σακχαρώδη διαβήτη. Στηρίζεται σε έντυπο υλικό το οποίο και  θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τους δασκάλους έχουν ως στόχο να προωθήσουν  ένα υποστηρικτικό σχολικό  περιβάλλον για τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη και την ευαισθητοποίηση  τους σχετικά με το διαβήτη και τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά .

Σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος , το σύλλογό μας  και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος θα υλοποιήθει το παραπάνω πρόγραμμα που αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς  και στις 3 περιφερειακές ενότητες, το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου 2017 .

Στις 3 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο στην πόλη της Πάτρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην κτιρίου ΕΛΚΕΠΑ,( Ακτή Δυμαίων & Δ. Υψηλάντου 1, στον 4ο όροφο) ,  από τις 9:00 π.μ -11:00π.μ ,με ώρα προσέλευσης και εγγραφών στις 08:30 π.μ .

Στις 4 Οκτωβρίου 2017  θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο στην πόλη του Πύργου στο χώρο  του Διοικητηρίου της Περιφέρειας( Μανωλοπούλου 31)  από τις 9:00 π.μ -11:00π.μ ,με ώρα προσέλευσης και εγγραφών στις 08:30 π.μ.

Στις 5 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο στην πόλη του Αγρινίου  ,στο χώρο  του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου & Σμύρνης), από τις 9:00 π.μ -11:00π.μ ,με ώρα προσέλευσης και εγγραφών στις 08:30 π.μ .

Ευελπιστούμε στην επιτυχία της εκδήλωσης καθώς είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα βοηθήσει πολύ στη διαχείρηση των παιδιών με διαβήτη στη σχολική κοινότητα !»

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστέλλει την άρση της πίστωσης για τα αναλώσιμα διαβήτη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις