Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Πέτρος Γρουμπός, κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο,για την τεχνική νοημοσύνη

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Πέτ...

Στη Ρωσία

Στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας, διεξήχθη ένα σημαντικό διεθνές επιστημονικό και πρακτικό συνέδριο. Να σημειωθεί ότι το Βόλγκογκραντ είναι το ιστορικό Στάλιγκραντ, στο οποίο διεξήχθησαν μάχες μεταξύ των σοβιετικών και γερμανικών στρατευμάτων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Στο διεθνές συνέδριο απεύθυναν προσωπικά χαιρετισμό η υφυπουργός Έρευνας, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Βόλγκοκραντ Καθηγητής Vladimir Lysak  ο οποίος είναι και τακτικό μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.


Από την Ελλάδα κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Πέτρος Π. Γρουμπός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Το συνέδριο αυτό ήταν το Δεύτερο Διεθνές Επιστημονικό και Πρακτικό Συνέδριο «Μηχανική Δημιουργικότητα, Ευφυείς Τεχνολογίες και Επεξεργασία Δεδομένων».
Το κρατικό τεχνικό πανεπιστήμιο του Βολγκογκραντ το οποίο φιλοξένησε το διεθνές συνέδριο, δέχθηκε επιστήμονες από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, το Νεπάλ, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ, την Αυστραλία  και άλλες χώρες.


Τα επιστημονικά άρθρα επιλέχθηκαν προσεκτικά από 89 ειδικούς από 24 χώρες. Ο κύριος στόχος ήταν η παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων και η ανταλλαγή εμπειριών στη χρήση δημιουργικών και καινοτόμων προσεγγίσεων, στην εξώριξη γνώσης από μεγαλο αριθμό δεδομένων,  στο σχεδιασμό και αναζήτηση νέων μεθόδων της Τεχνικής Νοημοσύνης και ευφυών συστημάτων , το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέου λογισμικού με σκοπό την επίλυση καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας.
Στο 2ο συνέδριο του Βόλγκογκραντ, ερευνητές και επαγγελματίες από διάφορες χώρες συζήτησαν: τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και βαθιάς μάθησης, κυβερνο-φυσικά συστήματα,  νέες θεωρίες και πρακτικές ρομποτικής, μεθόδους μεταφοράς τεχνογνωσίας και πνευματικές τεχνολογίες στην κοινωνική μηχανική.


Στο χώρο του πανεπιστημίου πραγματοποιηθηκε έκθεση λογισμικού και ρομποτικής που ήταν ανοιχτή στο κοινό και την οποία εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν πλέον των χιλίων (1000) επιστημόνων και ερευνητών από την ευρύτερη περιοχή του Βόλγκογκραντ.  Επιπλέον, μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσιάσαν τις δικές τους επιστημονικές εξελίξεις. Μεταξύ 40 παρουσιάσεων βραβεύθηκαν οι δύο καλύτερες,  η πρώτη μάλιστα ήταν στην ρομποτική νευροχειρουργική.

Τα άρθρα  των συμμετεχόντων υπάρχουν στα επίσημα πρακτικά του συνεδρίου που ξεπερνούν τις 850 σελίδες. Μετά από εμπεριστατωμένη επιλογή αρκετά άρθρα του συνεδρίου θα  δημοσιευτούν σε μια σειρά βιβλίων και περιοδικών από μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκδόσεις.  Από τον καθηγητή κ. Γρουμπό ζητήθηκε να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια του Πανεπιστημίου του Βόλγκογκραντ.Το συνέδριο κάλυψε η Ρωσική κρατική τηλεόραση στην οποία κλίθηκε και έκανε δηλώσεις ο καθηγητής Πέτρος Π. Γρουμπός.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις