Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: " Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έστειλε τους καταναλωτές στα πολυκαστήματα" λέει ο Εμπορικός Σύλλογος

Πάτρα: " Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έ...

Κάνει λόγο για έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης με τους φορείς της πόλης

Στα προβλήματα που προέκυψαν στιο κέντρο της Πάτρας την περασμένη Παρασκευή όπου γιορτάστηκε η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αναφέρεται με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος. Όπως τονίζει:

Γέμισε ποδήλατα, πεζούς, χορούς και τραγούδια το κέντρο της Πάτρας στη γιορτή της Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο- Άνοιξαν οι δρόμοι- ΦΩΤΟ

"Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής την Παρασκευή 22/9/17 γιορτάστηκε η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017, με απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Την Παρασκευή 22/9/17 γίναμε αποδέκτες εντονότατων διαμαρτυριών από τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της πόλης αλλά και από απλούς πολίτες. Η έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης με τους φορείς της πόλης και τον Ε.Ε.Σ.Π. σε ένα τόσο κρίσιμο εγχείρημα, πέτυχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, υπονομεύτηκε δηλ. το ίδιο το εγχείρημα. Γιατί το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι και εμπορικό (Ιστορικό εμπορικό κέντρο).

Η «ζωή» και ανάπτυξη της πόλης είναι συνδεδεμένη στενά με το εμπόριο από τη δημιουργία της που δίνει την κίνηση, τον παλμό, τη ζωντάνια. Η ενημέρωση ήταν ελλιπέστατη, με αποτέλεσμα έμποροι και καταναλωτές να αιφνιδιαστούν. Προβλήματα κυκλοφοριακά, τροφοδοσίας επιχειρήσεων, αποστολών, παραγγελιών, παρκινγκ, επίσκεψης και προσβασιμότητας των πολιτών στα καταστήματα και επιχειρήσεις, δημιούργησαν μεγάλη αγανάκτηση.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, εγκατάστασης νέων φοιτητών και αρχή σχολικής χρονιάς, τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, επίπλων και τα τοπικά βιβλιοπωλεία, είδαν τον τζίρο τους στο ναδίρ. Έτσι οι καταναλωτές οδηγήθηκαν στα πολυκαταστήματα για τις αγορές τους…".

Άλλωστε η εικόνα του Ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης ήταν απόλυτα αποκαλυπτική της αποτυχίας του μέτρου, χωρίς διάλογο, συμμετοχή των χρηστών και δρώμενα, αλλά με αποφάσεις για κόκκινες γραμμές και κάγκελα, το έργο είχε εκ των προτέρων υπονομευθεί".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις