Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η δασκάλα με τα χρυσά... μετάλλια!

Η δασκάλα με τα χρυσά... μετάλλια!

Η Βίκυ Πανετσίδου είναι πρωταθλήτρια του Πανημαθιακού στο καράτε

Από το καρατέκι στην τήβεννο, είναι μακρύς ο δρόμος! Συγκεκριμένα χρειάστηκε να περάσουν περίπου δέκα χρόνια από τότε που η Βίκυ Πανετσίδου αποφάσισε να συνδυάσει τις σπουδές με τον πρωταθλητισμό, μέχρι που πήρε στα χέρια της το πτυχίο από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τις προπονήσεις στη σχολή και από τους αγώνες στις εξεταστικές, αυτή ήταν η ζωή της απόλυτης κυρίαρχου του ελληνικού Καράτε και Νούμερο «8» στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία -68 κιλών.

Ομως η Βίκυ το είχε βάλει στόχο, κι όταν συμβαίνει αυτό, τις περισσότερες φορές το καταφέρνει. Η πρωταθλήτρια του Πανημαθιακού και μαζί με την Ελενα Χατζηλιάδου η πιο επιτυχημένη Ελληνίδα της τελευταίας δεκαετίας στο καράτε, επέλεξε την Παιδαγωγική χάρη στο προνόμιο που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2007. Τι κι αν στο δρόμο της βρέθηκε ένας... περίεργος καθηγητής που καθυστέρησε τρία χρόνια την αποφοίτησή της;

Τι κι αν έχασε την ορκομωσία επειδή την ώρα εκείνη εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο τατάμι; Είπαμε, η Πανετσίδου το είχε βάλει στόχο και εξομολογείται την ιστορία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είναι κυρίως η επαφή με τα παιδάκια που με έκανε να επιλέξω τη συγκεκριμένη σχολή. Πιστεύω πως ταιριάζει και με τη διδασκαλία στο καράτε. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, έχω την εμπειρία από το άθλημα που υπηρετώ διδάσκοντας πολλά μικρά παιδιά.

Είχα κάνει την πρακτική μου στην Αθήνα, θεωρώ ότι είναι ευλογία να δουλεύεις με παιδιά και σκέφτομαι να ανυπομονησία τη στιγμή που θα βρεθώ στην αίθουσα. Ελπίζω να κάνουν όλοι ησυχία! Οταν έκανα πρακτική, θυμάμαι ότι τους έλεγα για τα ταξίδια μου και τους άρεσε πάρα πολύ», είπε η Πανετσίδου.

Θυμάται ότι αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην αρχή, όταν μετακόμισε από τη Βέροια στην Αθήνα. Ομως, λίγα χρόνια αργότερα έχει γυρίσει τον κόσμο ολόκληρο μόνης της, ως καλεσμένη σε υψηλού επιπέδου σεμινάρια αφού εκτός από αθλήτρια «πρώτης γραμμής» θεωρείται και εξαιρετική δασκάλα.

Ουδεμία έκπληξη, λοιπόν, η ακαδημαϊκή επιλογή της! «Ηταν πολύ δύσκολα στην αρχή γιατί έπρεπε να συνδυάσω τα πάντα, προπονήσεις, σχολή, διάβασμα. Οσο βελτιωνόμουν αγωνιστικά και συμμετείχα σε περισσότερες και πιο δυνατές διοργανώσεις, έχανα εξαταστικές. Μαζεύτηκαν πολλά μαθήματα και έπρεπε να μελετήσω σκληρά για να προχωρήσω.

Τελικά τα πέρασα όλα, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια, είχα θέμα με έναν καθηγητή στη φυσική, που με έκοβε συνεχώς. Παρότι γνώριζε ότι συνδυάζω σχολή με πρωταθλητισμό, μου έλεγε να επιλέξω το ένα από τα δύο. Τελικά έφυγε ο καθηγητής και πέρασα το μάθημα!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Boxerinos της Παναχαϊκής φωτογραφήθηκαν με τον Αντώνη Ρέμο

Η φωτό είναι από το facebook της Βίκυς Πανετσίδου

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports