Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένταση στο Κερατσίνι μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα – Μολότοφ, πέτρες και χημικά – Πέντε τραυματίες - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένταση στο Κερατσίνι μετά την πορεία για...

Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Δραπετσώνα μετά την πορεία για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Π. Φύσσα. Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί.

Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Οι νεαροί προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα .

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την Αστυνομία , επικρατεί ηρεμία στην περιοχή ενώ συνεχίζεται κανονικά η συναυλία στην μνήμη του Π Φύσσα.

Νωρίτερα

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στο Κερατσίνι με αφορμή την συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Η πορεία ξεκίνησε από τη λεωφόρο Παύλου Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη), συνεχίστηκε στις γειτονιές του Κερατσινίου και κατευθύνθηκε προς το Καστράκι Δραπετσώνας.

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στη Δραπετσώνα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού .

Από την επίθεση των κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν ο δημοσιογράφος και ο οπερατέρ του σταθμού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον "Ευαγγελισμό", αναφέρει η ιστοσελίδα του ΑΝΤ1.

Μικροένταση επικράτησε στην έναρξη του συλλαλητηρίου, όταν ομάδες αγνώστων έσπασαν την τζαμαρία του ληξιαρχείου του Κερατσινίου και έριξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη συμβολή των οδών Κανάρη και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα. Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών. Τα επεισόδια αυτή τη στιγμή έχουν μεταφερθεί στην Εθνικής Αντιστάσεως.

Στην συγκέντρωση, συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της Αριστεράς. Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδίκασαν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον αυτή την ώρα πραγματοποιείται συναυλία στο Καστράκι της Δραπετσώνας, έναντι της πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Διαβάστε επίσης:

Μικροεπεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Πάτρα τιμά τη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα – Ολοκληρώθηκε η πορεία - Έσπασαν τζαμαρίες - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις