Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιπλέον ενισχύσεις στους νέους αγρότες, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Επιπλέον ενισχύσεις στους νέους αγρότες,...

Επίσκεψη του Ευάγγελου Αποστόλου στην Φλώρινα

Από την τον κάμπο του «Ξινόμαυρου» στο Αμύνταιο Φλώρινας, μιας σημαντικής ελληνικής ποικιλίας που κερδίζει συνέχεια έδαφος στις ευρωπαϊκές αγορές οίνου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, τόνισε ότι «το ελληνικό κρασί βρίσκεται επάξια μαζί με τα γαλλικά στα ράφια φημισμένων ευρωπαϊκών οίκων εμπορίας και διακίνησης οίνου» σημειώνοντας παράλληλα ότι θα στηρίξουμε τους Έλληνες καλλιεργητές. Μιλώντας στη συνάντηση που πραγματοποίησε με γεωργούς και κτηνοτρόφους στην Αντιπεριφέρεια Φλώρινας, ανακοίνωσε ότι στους νέους αγρότες και σε όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «θα προσφέρουμε επιπλέον ενίσχυση μέσα από τα σχέδια βελτίωσης, προκειμένου να τους δώσουμε κίνητρα για να παραμείνουν στην επένδυση που έχουν κάνει».

Ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι το υπουργείο προβαίνει σε αυτή την επιλογή, γιατί διαπιστώθηκε στο παρελθόν ότι «οι νέοι αγρότες μετά τα δύο η τρία χρόνια δουλειάς απογοητευμένοι αποχωρούν από το επάγγελμα. Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό» σημείωσε.

Αναφέρθηκε στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία φράγματος στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών και δήλωσε ότι ήδη το θέμα της μελέτης βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμώντας -σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς- ότι το έργο δεν θα ξεπεράσει τα 18 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις