Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτες δικαιολογίες για την λογοκρισία των ελληνικών σκίτσων- "Ενόχλησε" τις Βρυξέλλες λόγω... γερμανικών εκλογών ο Πατρινός Dranis

Απίστευτες δικαιολογίες για την λογοκρισ...

Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Με απίστευτες δικαιολογίες προσπάθησε η αρμόδια Κοσμήτωρ Catherine Bearder να εξηγήσει την προσπάθεια λογοκρισίας των 12 σκίτσων Ελλήνων γελοιογράφων από την έκθεση που προγραμμάτιζε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Όπως εξηγεί ο κ. Κούλογλου, αρχικά η κυρία Bearder επικαλέστηκε άρθρο του κανονισμού που προβλέπει να μην περιλαμβάνουν οι εκθέσεις περιεχόμενο που μπορεί να προκαλέσει εμπρηστικές αντιδράσεις.

Μετά όμως από τις εξηγήσεις του Έλληνα Ευρωβουλευτή η Κοσμήτωρ άρχισε να κόβει σκίτσα όπου αναπαριστώνται πρόσωπα όπως της κυρίας Μέρκελ κ.α., επικαλούμενη ακόμα και τις επικείμενες γερμανικές εκλογές.

Ανάμεσα στα σκίτσα που λογοκρίνονται περιλαμβάνεται και του Πατρινού γελοιογράφου και συνεργάτη του thebest.gr Γιάννη Δράκου (φωτό) το ο οποίο δείχνει ένα αυτοκίνητο στρατιωτικού τύπου που οδηγούν η Άγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχοντας μπροστά στο όχημα δεμένο και φιμωμένο έναν άνδρα που συμβολίζει τον σύγχρονο Έλληνα Ευρωπαίο πολίτη. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Κούλογλου δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, αναμένει την οριστική απάντησης της κυρίας Bearder και αν είναι και πάλι αρνητική προτίθεται να φτάσει το θέμα μέχρι και στο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και απασχολεί πλέον και τον διεθνή τύπο με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν του επιτραπεί να πραγματοποιήσει την έκθεση όπως την είχε σχεδιάσει, τότε θα την κάνει σε άλλο χώρο εκτός Ευρωκοινοβουλίου.

«Προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ αυτής της απίστευτης απόπειρας λογοκρισίας. Δεν έχει τελειώσει ακόμα αυτή η ιστορία. Διαμαρτυρήθηκα πολύ έντομα με συνέντευξη Τύπου και διάφορες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Η αρμόδια για τις εκθέσεις Κοσμήτορας που πήγε να λογοκρίνει, όταν της μίλησα έδειξε να διστάζει, ζήτησε κάποια προθεσμία, έπρεπε να μου απαντήσει μέχρι χθες βράδυ, δεν μου απάντησε. Έχω τη δυνατότητα να προσφύγω στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, κάτι που σκοπεύω να κάνω. Δεν είχε επαρκείς δικαιολογίες. Επικαλέστηκε ένα άρθρο του κανονισμού που αφορά τις εκθέσεις και το οποίο προβλέπει, το περιεχόμενο πρέπει να αρμόζει με τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. και δεν πρέπει να προκαλεί σε εμπρηστικές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, της είπα ότι τα σκίτσα δεν προκαλούν, αντίθετα στην ζωή μας πρέπει να γελάμε. Επίσης της είπα ότι περιεχόμενο των σκίτσων καθόλου δεν αντιστρατεύεται τις ευρωπαϊκές αρχές. Μετά εφάρμοσε έναν δικό της κανόνα κι οποιαδήποτε γελοιογραφία αναφερόταν σε πρόσωπα την έκοβε. Δηλαδή είχε Μέρκελ; Την έκοβε. Είχε Γιούνκερ; Την έκοβε.

Την ρώτησα γιατί κόβει τα πρόσωπα που άλλοτε παρουσιάζονται κριτικά και άλλοτε ευχάριστα; Της είπα η Μέρκελ έχει χιούμορ και θα καταλάβαινε. Μετά μου είπε κάτι για τις γερμανικές εκλογές. Τι μου το λέτε αυτό; Τι σχέση έχει, δηλαδή θεωρείται ότι θα επηρεάσει τις γερμανικές εκλογές; Της απάντησα. Άλλωστε η έκθεση ήταν να ξεκινήσει και θα ξεκινήσει, αν υποχωρήσουν, στις 25 του μήνα, δηλαδή την επομένη των γερμανικών εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση, δεν θα την έβλεπε κανείς πριν να επηρεαστεί και να μην ψηφίσει την Μέρκελ. Δηλαδή πράγματα τρελά», αναφέρει για το ιστορικό της υπόθεση ο κ. Κούλογλου.

Αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει εάν δεν πάρουν πίσω την λογοκρισία των σκίτσων ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7": «Ενδεχομένως πίστευε ότι θα έκανα πίσω για να διασφαλίσω την διεξαγωγή της έκθεση, αυτό φυσικά είναι αδύνατο. Θα κάνω διαμαρτυρία έξω από το Ευρωκοινοβούλιο και θα την πάω σε άλλο χώρο εκτός Ευρωκοινοβουλίου με παράλληλα καταγγελία της απίστευτης αυτής ιστορίας. Έχω συνάντηση με την προοδευτική συμμαχία που αποτελείται από βουλευτές της Αριστεράς, τους Αριστερούς Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, να τους ενημερώσω κι αυτούς. Μαζεύεται πολύς κόσμος εκεί περίπου 50 Ευρωβουλευτές,»

 

Ο Γ. Δράκος - Dranis στο thebest.gr: "Αν ήξερα ότι θα είχαμε αυτή την αντιμετώπιση δεν θα πήγαινα καθόλου σκίτσο μου"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις