Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ύφεση οι φωτιές σε Ανω Καλλιθέα Πατρών, Γιαννισκάρι και Καλάβρυτα – Προβληματισμός για τις τρεις ταυτόχρονες εστίες στην Άνω Καλλιθέα -ΦΩΤΟ

Σε ύφεση οι φωτιές σε Ανω Καλλιθέα Πατρώ...

Έχει δοθεί εντολή για ρίψεις από εναέρια μέσα

21.46: Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην Καλλιθέα της Πάτρας και στο Γιαννισκάρι στη Δυτική Αχαΐα. Και στα δυο μέτωπα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν.

Ωστόσο αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στην Άνω Καλλιθέας, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό.

Το απόγευμα της Πέμπτης αποδείχθηκε ιδιαίτερα έντονο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρία μέτωπα, στην Άνω Καλλιθέα, στο Γιαννισκάρι αλλά και στα Καλάβρυτα. Μάλιστα, για τη φωτιά στα Καλάβρυτα, η οποία και αυτή είναι σε εξέλιξη, συνέδραμαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου.

20.08: Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Άνω Καλλιθέα της Πάτρας. Το κύριο μέτωπο της φωτιάς εντοπίζεται σε χαράδρα στην περιοχή του Ομπλού και οι πυροσβέστες με τα 16 οχήματα και τα δυο πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν να επιχειρούν, ωστόσο, σταμάτησαν τα εναέρια μέσα τις ρίψεις νερού λόγω της δύσης του ηλίου.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει  η πολυδιάσπαση των δυνάμεων λόγω των πυρκαγιών σε Γιανισκάρι και Καλάβρυτα.

18.43: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με έλατα, στην περιοχή «Διάσελο Κυνηγού», στα Καλάβρυτα. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με πέντε άτομα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ».

17.48 Στην περιοχή της Καλλιθέας επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές.Επίσης, ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού συμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτια στο Γιαννισκάρι.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου από τη φωτιά στην Καλλιθέα.

16.45 Τρεις εστίες έχει η φωτιά στην Άνω Καλλιθέα, για την οποία σηκώθηκαν εναέρια μέσα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Επιχειρούν εναέρια μέσα. Σε εξέλιξη η φωτιά και στο Γιαννισκάρι και στην Αλφειούσα Ηλείας.

 

16.15 Φωτιά και στην Άνω Καλλιθέα στην Πάτρα ξέσπασε πριν από λίγο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο εστίες- Στο σημείο η πυεοσβεστική με 8 οχήματα.

 

15.35 Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα πραγματοποιούνται στο Γιαννισκάρι. Στην κατάσβεση συμμετέχουν δύο καναντέρ και δύο πεζετέλ. Επίσης πριν λίγο εκδηλώθηκε κι άλλη πύρινη εστία στην Αλφειούσα, στο 1 περίπου χλμ από το πύρινο μέτωπο που ήδη καίει δασική έκταση. Επί ποδός για μια ακόμα φορά οι πυροσβεστικές δυνάμεις και ο Διοικητής Νομού Γιάννης Πετρούτσος.

 

15.05 Ενάερια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Γιαννισκάρι Δυτικής Αχαΐας έχουν ζητήσει οι πυροσβεστικές αρχές. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και χόρτα, Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και  πεζοπόρο τμήμα.

Μεγάλη είναι η φωτιά στην Αλφειούσα Ηλείας.Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο και 2 καναντέρ και 5 πεζετέλ.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Φωτιά στο Γιαννισκάρι Δυτικής Αχαΐας ξέσπασε πριν λίγα λεπτά. Στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός δεδομένου ότι σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Αλφειούσα Ηλείας.

 

 

ΝΕΟΤΕΡΟ Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Αλφειούσα Ηλείας και αναμένεται η έναρξη ρίψεων νερού από αέρος.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην Αλφειούσα Ηλείας. Η φωτιά είναι σε δασική περιοχή και έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλοι την Ηλεία, ενώ καταφθάνουν δυνάμεις και από την Πάτρα. Έχει δοθεί εντολή για ρίψεις από εναέρια μέσα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αχαΐα: Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στο Καρούσι - Σε δύσβατη περιοχή τα πύρινα μέτωπα - Επιχειρούν εναέρια μέσα

Ο καπνός από τη φωτιά στην Άνω Καλλιθέα

Ο καπνός από τη φωτιά στην Άνω Καλλιθέα

Ο καπνός από τη φωτιά στην Άνω Καλλιθέα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις