Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Κόκκινο πανί" η άσπρη μπλούζα - Έπιασε τον γιατρό απ΄τον λαιμό - Κινητοποίηση αύριο για την επίθεση σε ειδικευόμενο του ΓΝΠ "Άγιος Ανδρέας"

"Κόκκινο πανί" η άσπρη μπλούζα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Παραμένει το πρόβλημα με την ασφάλεια των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Είναι ένα πρόβλημα χρόνων το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται και το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών 'Άγιος Ανδρέας, όπου γιατρός δέχτηκε επίθεση από συνοδό ασθενούς. Αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουν στο τμήμα και να αλληλομηνυθούν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείο, στηριζόμενη σε αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας έπιασε τον γιατρό από τον λαιμό.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου η ΕΙΝΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 12.30 έξω από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και για τον λόγο αυτό έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς επισημαίνει στo thebest.gr ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και υπογραμμίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από τη Διοίκηση  για την ενίσχυση της φύλαξης , ούτως ώστε να μη φτάσουμε σε σημείο να θρηνήσουμε και θύματα. Μιλήσαμε με τον Διοικητή και υποσχέθηκε ότι θα προσληφθούν 10 φύλακες και επιπλέον πως θα γίνει χωροταξική αναδιάταξη στα ΤΕΠ. Παράλληλα αύριο θα μοιράζουμε επιστολή σε ασθενείς και συνοδούς, τους οποίους θέλουμε στο πλευρό μας για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

 

Απαράδεκτο επεισόδιο βίας στο Γ.Ν.Π. “Άγιος Ανδρέας”

Για πολλοστή φορά εφημερεύων Ιατρός βρίσκεται θύμα επικίνδυνης σωματικής βίας εν ώρα υπηρεσίας. Αυτή την φορά «έφταιγε» η αναμονή στο ΤΕΠ καθώς ο Ιατρός, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, έκρινε πως νοσηλευόμενος ασθενής έχρηζε αμεσότερης ιατρικής παρέμβασης, γεγονός που «δεν βρήκε σύμφωνο» τον συγκεκριμένο συνοδό. Να σημειώσουμε ότι ο εφημερεύων συνάδελφος «κόβεται στα δύο», όντας υπεύθυνος τόσο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς της κλινικής, όσο και για τα επείγοντα περιστατικά.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τον συνάδελφο που χτυπήθηκε γιατί έπραξε το καθήκον του!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με τον κατηγορηματικότερο τρόπο την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση εναντίον του συναδέλφου, τελευταία σε μια σειρά γεγονότων πανελληνίως που τείνουν να λάβουν επιδημική μορφή.  Όσο οι επιθέσεις αυτές μένουν αναπάντητες από τα επίσημα όργανα του κράτους, όσο οι απανταχού «νταήδες» χαϊδεύονται με απλές συστάσεις, τόσο το λειτούργημα του νοσοκομειακού Ιατρού θα γίνεται μια πολύ επικίνδυνη ενασχόληση.

Κρίνουμε ΘΕΤΙΚΑ την αυτονόητη κίνηση της Διοίκησης του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» για την νομική υποστήριξη του συναδέλφου, όπως επίσης και την δέσμευση της. για την υλοποίηση –εντός του Οκτωβρίου– της νέας σχεδίασης των ΤΕΠ του νοσοκομείου, σχεδίαση που ελπίζουμε ότι θα αποτρέπει τον συνωστισμό στα ΤΕΠ, και τη καλύτερη και γρηγορότερη διακίνηση των ασθενών και των επισκεπτών τους. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την θεσμική παρέμβαση του Υπουργείου και των υπεύθυνων φορέων για την εγγύηση της σωματικής μας ασφάλειας στον χώρο εργασίας μας.

ΚΥΡΗΤΤΟΥΜΕ τρίωρη Στάση Εργασίας την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, από 12μμ ως 3μμ και καλούμε τους συναδέλφους να παραστούν στο ΤΕΠ του Αγ. Ανδρέα για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και γιατρούς που υφίστανται αυτή την καθημερινή πίεση και να ενημερώσουμε τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

 

Ανακοίνωση του ΓΝΠ για την επίθεση σε Ιατρό του Νοσοκομείου την Τρίτη 29/08/2017

 

H Διοίκηση του ΓΝΠ καταδικάζει κατηγορηματικά τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γιατρούς και τους νοσηλευτές , που μάχονται καθημερινά, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, υπηρετώντας το συνάνθρωπο και σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Το επεισόδιο που συνέβη το βράδυ την περασμένης Τρίτης στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου, λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή ενός εξαίρετου και υποδειγματικού ειδικευόμενου γιατρού, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ εφημέρευε και παρακολουθούσε ασθενείς τόσο στην κλινική, όσο και στα επείγοντα, δέχτηκε απρόκλητα, επίθεση από συνοδό ασθενούς και απόπειρα στραγγαλισμού, καταλήγοντας αναίσθητος στο έδαφος.

Τέτοιου είδους περιστατικά όπου ασθενείς ή συνοδοί επιτίθενται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι απολύτως καταδικαστέα και η διοίκηση τα αντιμετωπίζει, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με κάθε πρόσφορα ένδικο μέσο.

Λαμβάνονται παράλληλα ιδιαίτερα μέτρα για την αναδιάταξη του χώρου του Τμήματος Επειγόντων και την ενίσχυση του προσωπικού ασφαλείας στο χώρο, ώστε να εκμηδενιστούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

 

Ο Διοικητής του ΓΝΠ

Θεόδωρος Σερεμέτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το νοσοκομείο στο τμήμα - Έπεσε ξύλο στα ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις