Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

"Καλές οι ΗΠΑ, αλλά σαν την Ελλάδα δεν έχει" - Πώς βλέπει ένας πατρινός δημοσιογράφος τη Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται

"Καλές οι ΗΠΑ, αλλά σαν την Ελλάδα ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο Χριστόδουλος Αθανασάτος του NGTV μας μεταφέρει τις εμπειρίες του

Ένας ακόμη πατρινός του.. εξωτερικού, ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος του New Greek Tv, βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα αυτές τις ημέρες. Με κάθε αφορμή παίρνει το αεροπλάνο και απο τη Νέα Υόρκη ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να δει τους οικείους του και φιλικά πρόσωπα στην Πάτρα.

Διαφορετική από κάθε άποψη η ζωή για τον γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος ωστόσο διατηρεί καλές επαφές με πολλούς έλληνες που ζουν στη Νεα Υόρκη και κατ' επέκταση συντηρεί το ελληνικό του ταμπεραμέντο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συμβουλέψει πολλούς φίλους του στην Πάτρα, για τις προοπτικές που μπορεί να έχει κανείς αν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Μας είπε τα καλά και τα κακά. Τα περισσότερα καλά είναι στο οικονομικό, ενώ οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής.

Το βασικότερο όλων σύμφωνα με τον Χριστόδουλο είναι να έχεις εξασφαλισμένη την άδεια εργασίας σου στη χώρα. Ειδικά στις ΗΠΑ το νομοθετικό πλαίσιο για παραμονή και εργασία στη χώρα είναι πολύ αυστηρό.

Κατα τ' άλλα επικρατεί η λογική μιας μεγαλούπολης σαν την Αθήνα. Η νοοτροπία των ανθρώπων σαφώς και είναι διαφορετική, ενώ οι μεταξύ τους σχέσεις περιορίζονται κυρίως στον εργασιακό χώρο και σε πολύ δύσκολα και σπάνια να προγραμματιστούν ραντεβού, κυρίως στο σπίτι για φαγητό.

Οι περισσότεροι - κυρίως πάνω από 35- στο ρεπο, ή την άδειά τους κάθονται σπίτι και κάνουν το χόμπι τους. Επισκευάζουν-βελτιώνουν ένα όχημα, ένα σκάφος κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight