Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ώρα του απολογισμού της καταστροφής στην Ηλεία -Χιλιάδες καμένα στρέμματα και κατεστραμμένες καλλιέργειες-Tι γίνεται με το ταμείο Μολυβιάτη;

Η ώρα του απολογισμού της καταστροφής στ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σύσκεψη σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα

Χιλιάδες στρέμματα καμένης γης άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά στο Περιστέρι και στα γύρω χωριά του Δήμου Ήλιδας Ηλείας, ενώ όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Aντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος έχουν καταστραφεί καλλιέργειες και ενδεχομένως αποθήκες. Ευτυχώς, παρά τις δυσκολίες και τον μεγάλο κίνδυνο οι φλόγες δεν κατέστρεψαν σπίτια ή επιχειρήσεις.

Η ώρα της αποτίμησης φτάνει και για σήμερα έχει προγραμματιστεί στην Ηλεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Ηλείας (Γ. Γεωργιόπουλος, Κ.Μητρόπουλος, Π.Μπράμος), του Δημάρχου Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων Δήμου και Περιφέρειας. Στη διάρκειά της θα γίνει ένας πρώτος απολογισμός ώστε να καθοριστούν οι ενέργειες που θα γίνουν προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

"Η περιοχή έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι αυτό διευκολύνει σε κάποια πράγματα την κατάσταση" τονίζει ο κ. Γεωργιόπουλος

Επίσης, σήμερα κλιμάκιο της Περιφέρειας αποτελούμενο από γεωπόνους και κτηνιάτρους θα κάνουν μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών, ώστε η Περιφέρεια να έχει μια εικόνα, ωστόσο η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στον ΕΛΓΑ.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς ο κ. Γεωργιόπουλος, όπως και ο Περιφερειάρχης, είχαν απευθύνει δραματική έκκληση για την αποστολή εναερίων μέσων για την κατάσβεσή της, καθώς υπήρχε κίνδυνος  να ξεφύγει και να απειληθεί και η Αρχαία Ολυμπία.

Ο Γ. Γεωργιόπουλος εκφράζει σήμερα τις ευχαριστίες του στον υπουργό Νίκο Τόσκα "με τον οποίο είχαμε πολύ συχνή επικοινωνία για τη βοήθειά του στη διάθεση των εναερίων μέσων, δεδομένης της μικρής διαθεσιμότητάς τους".

Τι γίνεται με το Ταμείο Μολυβιάτη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος επαναφέρει μιλώντας στο thebest.gr το ζήτημα με το περιβόητο Ταμείο Μολυβιάτη, το οποίο συστάθηκε με αφορμή την τραγωδία του 2007 στην Ηλεία, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και σημειώθηκε μεγάλη οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές. Ο κ. Γεωργιόπουλος τονίζει ότι η Ηλεία πήρε από το Ταμείο Μολυβιάτη περί τα 40 εκ. ευρώ , ενώ πόρους έλαβαν κι άλλοι 18 νομοί. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι έχουν απομείνει στο Ταμείο αδιάθετα περί τα 50 εκ ευρώ κι εκτιμά ότι θα πρέπει να δοθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους τουλάχιστον, στην Ηλεία. Μάλιστα το ζήτημα αναμένεται να τεθεί επίσημα στην κυβέρνηση, ως προς σε ποιο κωδικό βρίσκονται αυτά τα χρήματα και τι προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει με αυτά.

Χιλιάδες στρέμματα έκαψε η φωτιά στην Ηλεία – Οι παράγοντες που δυσκόλεψαν την κατάσβεση

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις