Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Το πλιάτσικο στα δημόσια κτίρια της Πάτρας ξανά στο προσκήνιο-Παρέμβαση Βασιλειάδη μετά τη ...σάουνα λόγω κλοπής των κλιματιστικών στο "Τόφαλος"

Το πλιάτσικο στα δημόσια κτίρια της Πάτρ...

Ενδιαφέρον του Υφυπουργού αθλητισμού για την κατάσταση του κλειστού

Η επόμενη μέρα του "καυτού" τουρνουά μπάσκετ ελλείψει κλιματισμού στο "Τόφαλος" της Πάτρας άνοιξε τη συζήτηση για το χρόνιο πρόβλημα του πλιάτσικου σε δημόσια κτήρια της πόλης. Δεν είναι μόνο το "Τόφαλος" από το οποίο έχει κλαπεί ο πανάκριβος κλιματισμός. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και στο πρώην Εργοστάσιο Τέχνης για το οποίο έχει παρέμβει ο εισαγγελέας.   Και στις δύο περιπτώσεις αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για την κλοπή των μηχανημάτων αφενός απαιτείται εξειδικευμένο συνεργείο, αφετέρου η μεταφορά τους προϋποθέτει ειδικούς γερανούς και εργασία αρκετών ημερών!!! Παρόλα αυτά οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι και η Πάτρα έχασε πανάκριβο εξοπλισμό που έχει και παράπλευρες επιπτώσεις. Για παράδειγμα δύσκολα μπορεί το "Τόφαλος", ειδικά μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα της έλλειψης κλιματισμού να διοργανώνει σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις.

Ακόμα και από τηλεοράσεως ήταν φανερή η ζέστη που επικρατούσε στο κλειστό γήπεδο της Πάτρας «Δ. Τόφαλος», όταν η εθνική ομάδα μπάσκετ έδωσε εκεί δύο φιλικούς αγώνες, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε θέσει το θέμα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τονίζοντας πως δεν ήταν δυνατόν η εθνική ομάδα να παίζει υπό τέτοιες συνθήκες καύσωνα, ενώ και οι θεατές να παρακολουθούν το θέαμα καταϊδρωμένοι.

Μπουρούσης σε Βασιλακόπουλο: Μας φέρατε σε γήπεδο χωρίς κλιματισμό

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά και τα δημοσιεύματα που έφτασαν και στα Αθηναϊκά ΜΜΕ, επικοινώνησε με τη Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας για να ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος.

Αυτά επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκος Κανελλάκης σε επικοινωνία που είχε το thebest.gr μαζί του και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο κύριος Βασιλειάδης ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση του κλειστού μετά τα δημοσιεύματα.

Η μόνη επαφή που έχουμε κάνει εμείς και μάλιστα αρκετό καιρό πριν, είναι με το γενικό γραμματέα αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό για πάρουμε στα χέρια μας την μήνυση που έχει γίνει για την κλοπή του κλιματισμού 7 χρόνια πριν. Αλλά και να ενημερωθούμε για την πορεία του ζητήματος αυτού.

«Έβρασαν» από τη ζέστη ελλείψει κλιματισμού σε «Τόφαλο» και Αρχαιολογικό Μουσείο χθες βράδυ οι Πατρινοί

 

Όπως καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Έγινε κλοπή εκατομμυρίων σε έναν από τους καλύτερους κλιματισμούς για κλειστό γήπεδο. Έχουν περάσει 7 χρόνια.

Εμείς προς στιγμήν μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το πως «έφυγε» ο κλιματισμός από το γήπεδο, πιθανόν κομμάτι κομμάτι, για το ποιος έκανε τη μήνυσή και όλα τα ζητήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε το φάκελο στα χέρια μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Επαναλαμβάνω, πολύ καιρό τώρα!

Όσον αφορά το τουρνουά προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα με ημίμετρα. Παραγγείλαμε όλες τις διαθέσιμες, άμεσα, μονάδες που ήταν 12 των 50.000 btu, όμως το κλειστό χρειάζεται 2.500.000 btu να ψυχθεί και όχι 600.000.

Μιλάμε για ημίμετρο, το μέτρο που θα πάρουμε θα είναι όταν ολοκληρωθεί  το γήπεδο με όλες τις μονάδες.» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ.

Καμίνι χθες βράδυ το "Τόφαλος"- Ζέστη κι ανεπαρκής κλιματισμός έκαναν ανυπόφορη την κατάσταση-Επιστρατεύτηκαν βεντάλιες, νερά και σημαιάκια...-ΦΩΤΟ

Η περίεργη υποθεση κλοπής τεράστιων κλιματιστικών μονάδων από το Τόφαλος δεν είναι η μοναδική που έχει απασχολήσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια. Η ιστορία του πλιάτσικου σε κτήρια και δημοτικούς χώρους της Πάτρας είναι γνωστή εδώ και χρόνια... Δείγματα είχαμε σε όλα σχεδόν τα εγκαταλελειμένα δημοτικά κτήρια, όπως παλιότερα στην χαρτοποιία Λαδόπουλου, από όπου έκαναν φτερά μεγάλης αξίας μηχανήματα, όχι μόνο οικονομικής αλλά και ιστορικής, καθώς συνδέονταν με την βιομηχανική ιστορία της πόλης.

 

Το πλιάτσικο όμως στο Εργοστάσιο Τέχνης που είχε φτιαχτεί για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2006, και το οποίο έκτοτε έχει αφεθεί στην τύχη του να ερειπώνει καθώς αποδείχθηκε μεταξύ άλλων ότι ...έμπαζε νερά, είναι ένα από τα πρόσφατα περιστατικά που ενοχλούν το κοινό αίσθημα διότι πέραν όλων των άλλων πρόκειται για οργανωμένη κλοπή.

Από το κτίριο όπως είχε αποκαλύψει πριν ένα χρόνο περίπου το thebest είχε κλαπεί το 75% περίπου του εξοπλισμού, το πιο ακριβό του μέρος.

Μεταξύ του οποίου 22 εσωτερικές μονάδες που είχαν τοποθετηθεί στα καμαρίνια -γραφεία μαζί με τις δύο μεγάλες εξωτερικές μονάδες οι οποίες τις τροφοδοτούσαν.

Επίσης είχαν κλαπεί οι συμπιεστές, τα στοιχεία και όλος ο αυτοματισμός που αφορούσαν στην πλατεία, το φουαγιέ και την σκηνή. Υπήρχαν ακόμη οι αεραγωγοί και τα στόμια καθώς για να αφαιρεθούν χρειάζονταν ειδικά γερανάκια εσωτερικού χώρου - πλατφόρμες και συνεργείο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Παναγιώτης Μεϊδάνης, με αφορμή τη κλοπή του κλιματιστικού αξίας 400.000 ευρώ είχε διενεργήσει  προκαταρκτική εξέταση για τον εντοπισμό ποινικών ευθυνών. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητησε να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις, μεταξύ άλλων, στελέχη της δημοτικής αρχής και να διασαφηνιστεί ποιος είχε  την ευθύνη φύλαξης του χώρου, δεδομένου οτι πρόκειται για μια πανάκριβη εγκατάσταση, που θα έπρεπε να είχε άμεσα διαφυλαχτεί, μετά το τέλος της λειτουργίας του θεάτρου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports