Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Αιμιλανού κοντά στο ΑΤΕΙ

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίο...

Το πρωί της Τρίτης θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών

Τον Άγιο Αιμιλιανό, τον Ομολογητή, Επίσκοπο Κυζίκου τιμά η εκκλησία μας στις 8 Αυγούστου κάθε έτος και επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα είναι ο ομώνυμος ιερός ναός πλησίον του ΑΤΕΙ.

Απόψε 7 Αυγούστου 2017, παραμονή της εορτής, στον πανηγυρικό εσπερινό στις 19.00 θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος ενώ το πρωί της Τρίτης 8/8 στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Θα ακολουθήσει στις 19.00 το απόγευμα ιερά παράκληση προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου ενώ ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με πολιτιστικό, παραδοσιακό πρόγραμμα.

Στο ναό του Αγίου Αιμιλιανού θα ψαλεί και ιερά αγρυπνία την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στις 20.30 το βράδυ όπου και με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη θα ψαλούν τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου ενόψει της μεγάλης ημέρας και εορτής του Δεκαπενταύγουστου, της Κοιμήσεως της Παναγίας.

Να προσθέσουμε ότι ο Αιμιλιανός ήταν Επίσκοπος Κυζίκου μετά το Νικόλαο, στα χρόνια 787 - 815 μ.Χ.

Αγωνίστηκε με όλη τη δύναμη που του παρείχε ο Θεός για την τιμητική προσκύνηση των αγίων εικόνων, όταν αυτοκράτορας ήταν ο εικονομάχος Λέων ο Ε'. Αθλητής της Ορθοδοξίας, ο Αιμιλιανός μιλούσε θερμότατα γι' αυτή και ενίσχυε τους πιστούς να υπομένουν καρτερικά τους ασεβείς διωγμούς. Ο ίδιος υπέφερε πολλά δεινά και θλίψεις και πέθανε εξόριστος, υπερασπιζόμενος πάντα την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις