Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θραύση κάνουν στη Ζάκυνθο τα μπαλόνια γέλιου - 18χρονη σε κώμα στην Κρήτη - Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών εξηγεί τι προκαλούν στον εγκέφαλο - ΒΙΝΤΕΟ

Θραύση κάνουν στη Ζάκυνθο τα μπαλόνια γέ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο εθισμός και η επανάληψη μπορεί να προκαλέσουν βλάβες

Τα μπαλόνια αυτά έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια σε τουριστικές περιοχές, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και προκαλούν μία αίσθηση χαράς και γέλιου σε αυτόν που εισπνέει το αέριο που περιέχουν. Στη Ζάκυνθο και ιδιαίτερα την περιοχή του Λαγανά, το φαινόμενο έχει σχεδόν καθιερωθεί. Κάθε μπαλόνι πωλείται γύρω στα 2 ευρώ και ο χρήστης του το εισπνέει για να νοιώσει τις παρενέργειες.

Ο ομότιμος καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, εξηγεί στο thebest.gr τι περιέχει αυτό το μπαλόνι, πόσο επιβλαβές είναι και τι προκαλεί ουσιαστικά στον άνθρωπο η εισπνοή του αέριου χημικού στοιχείου.

Η κυκλοφορία τους και φυσικά η χρήση τους είναι παράνομη, καθώς οι επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι απρόβλεπτες.

Μία περίεργη αλλά ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Χερσονήσου, με την περίπτωση μίας νεαρής τουρίστριας από τη Βρετανία, η οποία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο λόγω αερίου γέλιου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 18χρονη κοπέλα, που βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές, διασκέδαζε την περασμένη Τρίτη σε μπαρ της Χερσονήσου, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει σε κώμα και από τότε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση, λαμβάνοντας καταθέσεις από μάρτυρες, που βρίσκονταν στο ίδιο μπαρ με την κοπέλα και τυχόν γνωρίζουν, τι ακριβώς συνέβη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις