Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κοντοές: "Ναι" στην αξιοποίηση του εμπορευματικού τμήματος του λιμανιού με ήπιες επιχειρηματικές εμπλοκές για το καλό του τουρισμού" - ΒΙΝΤΕΟ

Κοντοές: "Ναι" στην αξιοποίηση...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Με "καλό μάτι" βλέπει και ο ΟΛΠΑ τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας

Θετικά άκουσε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νικος Κοντοές. Το λιμάνι της Πάτρας δεν έχει τύχει κάποιας συγκεκριμένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον ίδιο. Το εμπορευματικό τμήμα του, είναι αυτό στο οποίο εστιάζει πλέον όλη της την προσοχή η διοίκηση του οργανισμού.

Οσο για μελλοντικές παραχωρήσεις, αυτές σύμφωνα με τον κ. Κοντοέ ενδεχομένως να εκδηλωθούν σε ελαφρές επιχειρηματικές εμπλοκές στην τουριστική λογική και αντίστοιχη εκμετάλλευση, με σχετικές ελαφρές υποδομές.

Μέσω της παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δραστηριοτήτων και όχι με πώληση, θα γίνει η αξιοποίηση των λιμένων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη.

«Η παραχώρηση δραστηριοτήτων είναι η νέα πολιτική που θα ακολουθεί στο εξής η κυβέρνηση για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας και όχι η πώληση. Σταματάει δηλαδή το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης που επιλέχτηκε για την αξιοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης». Τη δήλωση αυτή έκανε ο σε συνέντευξή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Αυτό σημαίνει ότι τα λιμάνια δεν θα ιδιωτικοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Λαμπρίδης, τονίζοντας ότι «η πρακτική αυτή είναι σύμφωνη με τις βέλτιστες, διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές για την προσέλκυση επενδύσεων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις