Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η «καταπληκτική» Ανέτ Μπένινγκ πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας

Η «καταπληκτική» Ανέτ Μπένινγκ πρόεδρος ...

Aπό τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο νησάκι Λίντο

«Ήταν η στιγμή να σταματήσουμε την μακριά αλληλουχία ανδρών προέδρων και να προσκαλέσουμε μια συναρπαστική, ιδιοφυή και ταλαντούχα γυναίκα στη θέση της προέδρου της κριτικής επιτροπής.

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που η Ανέτ Μπένινγκ δέχτηκε να αναλάβει αυτό τον ρόλο, στον οποίο θα αξιοποιήσει τις αρετές της, την υψηλή της νοημοσύνη καθώς και τα ταλέντα που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της στο Χόλιγουντ, την Ευρώπη και την θεατρική σκηνή. Η καριέρα της πάντα χαρακτηριζόταν από ενδιαφέρουσες και συχνά τολμηρές επιλογές.

Ως εκλεπτυσμένη και ενστικτώδης ηθοποιός, ικανή να αποτυπώσει κάθε περίπλοκη πτυχή των χαρακτήρων, η Ανέτ Μπένινγκ προσδίδει στους ρόλους της υπόβαθρο, ζεστασιά και μια φυσική κομψότητα που μετατρέπουν τις ταινίες της σε υπέροχες, ανταποδοτικές εμπειρίες. Την καλωσορίζω στην Βενετία».

Με αυτά τα λόγια, ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, έχρισε την αγαπητή ηθοποιό Ανέτ Μπένινγκ ως φετινή πρόεδρο της κριτικής επιτροπής. Η 59χρονη ηθοποιός και σύζυγος του σούπερ σταρ του σινεμά Γουόρεν Μπίτι που φέτος προτάθηκε για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης α’ γυναικείας ερμηνείας για το φιλμ «Καταπληκτικές Γυναίκες» που στην Πάτρα προβλήθηκε στο Πάνθεον, θα κληθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, μαζί με τα άλλα, άγνωστα ακόμα μέλη της κριτικής επιτροπής, να απονείμει τον Χρυσό Λέοντα και τα υπόλοιπα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει το σάιτ flix.gr, είναι μία επιλογή καλοδεχούμενη, φρέσκια και σίγουρα τιμητική για μια καλλιτέχνη που μόνιμα παραμένει στις καλύτερες εν ενεργεία ηθοποιούς, επιλέγοντας όμως συχνά ρόλους μακριά από τους έντονους προβολείς και το κραυγαλέο παιχνίδι της διαφήμισης.

Η Βενετία ανέκαθεν αρεσκόταν να πειραματίζεται με τις επιλογές των προέδρων της κριτικής επιτροπής (ας μην ξεχνάμε τον Ελληνικής καταγωγής συνθέτη Αλεξάντρ Ντεσπλά που προέδρευσε το 2014) όμως πρέπει να πάμε πίσω μέχρι το 2006 και την Κατρίν Ντενέβ για να συναντήσουμε την αμέσως προηγούμενη γυναίκα επικεφαλής. Πιο πριν, η Γκονγκ Λι το 2002 και η Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον το 1997 είχαν διατελέσει πρόεδροι της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ της Βενετίας.

«Είναι τιμή μου να υπηρετήσω το φετινό φεστιβάλ της Βενετίας ως πρόεδρος της επιτροπής. Ανυπομονώ να δω τις ταινίες και να συνεργαστώ με τα υπόλοιπα μέλη για να αναδείξουμε τους καλύτερους του φετινού παγκόσμιου σινεμά» δήλωσε η ίδια η Μπένινγκ. Παραδόξως, καμία ταινία της δεν έχει ποτέ διαγωνιστεί για βραβείο στο Λίντο, όπως επισημαίνει το flix.gr.

*Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο Λίντο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight