Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πέθανε η γιατρός Λόλα Χατζηιωάννου-Λάκκα - Ήταν συγγενής του Τσίπρα

Πάτρα: Πέθανε η γιατρός Λόλα Χατζηιωάννο...

Αύριο η κηδεία της

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων, στην Πάτρα και κηδεύεται αύριο στην Αθήνα, η γνωστή γιατρός  Λόλα Χατζηιωάννου –Λάκκα, σύζυγος του ψυχιάτρου  Αλ. Χατζηιωάννου και κόρη του στελέχους του ΕΑΜ και πολιτικού πρόσφυγα Δημ. Λάκκα, από το χωριό Αθαμάνιο Άρτας. Η γυναίκα έπασχε από καρκίνο.

Η αείμνηστη γεννήθηκε το 1941 και είχε ακόμη δύο αδελφές, την ενδοκρινολόγο  Έλλη και την βιολόγο Λαοκρατία. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στην Ελλάδα, ενώ από το 1949, που ο πατέρας της υπηρετούσε στον ΔΣΕ, έγινε πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και εκεί η Λόλα πέρασε τα εφηβικά της χρόνια, μέχρι το 1965, που η κυβέρνηση Παπανδρέου  άνοιξε τα σύνορα και άρχισε η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων.

Από το 1965 η Λόλα και οι αδελφές της  Έλλη και Λαοκρατία, επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ ο πατέρας τους επανήλθε με την μεταπολίτευση, μετά το 1974. Ο Δημ. Λάκκας τον Φεβρουάριο του 1968, με την διάσπαση του ΚΚΕ στη 12η Ολομέλεια, τάχθηκε κατά αυτής και υπέρ των αντιδωδεκαδικών. Και η αείμνηστη Λόλα ακολούθησε στα βήματά του.

Από το 1975 ήρθε στην Πάτρα, παντρεύτηκε τον γιατρό Αλέξ. Χατζηιωάννου και τάχθηκε στο ΚΚΕ Εσ., του οποίου αποτέλεσε δραστήριο μέλος και στέλεχος πρώτης γραμμής. Στη συνέχεια πέρασε στην ΕΑΡ, στον ενιαίο Συνασπισμό, στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα της αριστεράς, στα οποία διακρίθηκε για την προσφορά της.

Σημειώνεται ότι την αείμνηστη συνέδεε συγγενικός δεσμός με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αφού ο πατέρας της με τον πατέρα του Πρωθυπουργού ήσαν πρώτα εξαδέλφια. Η κηδεία της θα τελεσθεί αύριο στον Άγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων Αθήνας, ώρα 5 μμ. Και η ταφή της σορού της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ώρα 1 μμ. στην Γλύφα Φωκίδας.

Τα συλλυπητήριά του, προς τους οικείους της,  εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σύντροφοι παλιοί  που έγιναν γνώστες του θλιβερού αγγέλματος, φίλοι και συνάδελφοί της.


πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις