Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνάντηση νέων καλλιτεχνών στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνάντηση νέων καλλιτεχνών στον Π...

Μίλησε ο Θανάσης Μελάς, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Δυτικής Ελλάδος της ΚΝΕ

Κατάμεστη από κόσμο και δη νεολαία, ήταν η αίθουσα του Πολυχώρου Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Πάτρα, πρώτη συνάντηση νέων καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν νέοι μουσικοί, ηθοποιοί, άνθρωποι που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα με την έναρξη της χρονιάς, καθώς και καθηγητές χορού, φωνητικής που βοήθησαν όλη την προηγούμενη περίοδο στην ολοκλήρωση του Πολυχώρου.

Την ομιλία πραγματοποίησε ο Μελάς Θανάσης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Δυτικής Ελλάδος της ΚΝΕ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πολυχώρος με κορύφωση το 43ο Φεστιβαλ ΚΝΕ Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί 15-16 Σεπτεμβρίου 2017 στο χώρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Το λόγο όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, πήραν οι παρευρισκόμενοι και ακολούθησε συζήτηση που προβλημάτισε για την τέχνη σήμερα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε για το αν η τέχνη είναι για όλους ή για λίγους εκλεκτούς αλλά και για το περιεχόμενο που πρέπει να έχει, όπως επίσης το πως σήμερα μπορεί να συνδεθεί η τέχνη με τους αγώνες της εργατικής τάξης, όχι μόνο περιγράφοντας τη βαθιά αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα αλλά προβάλλει και την ιδέα για το πως πρέπει και μπορεί να γίνει.

Το ζήτημα δεν είναι απλώς να ονοματίζεται η διέξοδος από τις οδυνηρές καταστάσεις , αλλά να προκύπτει μέσα από τον αποκλεισμό κάθε άλλης λύσης, έξω από αυτή της ανατροπής των αιτιών τους.

Τέλος, ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική αλλά δεν υπήρχαν οι δομές και η οικονομική δυνατότητα για να έρθουν σε επαφή.

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ θα δώσει την ευκαιρία στην νεολαία της Πάτρας να έρθει σε επαφή με την Τέχνη, να εκφραστεί και να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο της χρόνο συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές ομάδες κόντρα στην υποκουλτούρα και τη μαζική εκτόνωση που πλασάρει το σύστημα. Στόχος μας είναι όλο και περισσότεροι νέοι να έρθουν σε επαφή με τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό, το Μαρξιστικό βιβλίο και την προοδευτική λογοτεχνία, να γνωρίσουν την κοσμοθεωρία και την Ιστορία του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

•             1/7 ΕΚΔΗΛΩΣΗ με χορευτικά σχήματα από συλλόγους της Πάτρας ( Στην Πλατεία Πυροσβεστίου)

Συμμετέχουν : Πολιτιστικός Σύλλογος Έσω-Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας

Θα ακολουθήσει Ρεμπέτικο- Λαϊκό γλέντι με το μουσικό σχήμα ´´Εργα Της Μουσικής´´

•             3/7 Θεατρικό έργο του Μπρεχτ "Ο κύριος Ντάνσεν" από τη θεατρική ομάδα "Το τρίτο κουδούνι"

•             4/7 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

“Αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ.”

*Ο πολυχώρος ξεκίνησε να λειτουργεί πριν λίγες μέρες, στην οδό Άστιγγος 77 και Μπιζανίου 1, στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις