Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φοβήθηκαν τον καύσωνα οι Αχαιοί- «Πέταξαν» οι πωλήσεις των κλιματιστικών- Πανικός και για καθαρισμό παλιών- Πόσο πάει η «λυπητερή»

Φοβήθηκαν τον καύσωνα οι Αχαιοί- «Πέταξα...

Έτρεχαν και δεν έφθαναν τα συνεργεία

Τρομοκρατήθηκαν, όπως φαίνεται, οι Πατρινοί κι εν γένει οι Αχαϊοί από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για πρωτοφανή καύσωνα μέσα στον Ιούλιο κι έσπευσαν στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών για να προμηθευτούν ανεμιστήρες και κυρίως κλιματιστικά για να δροσιστούν. Πανικός επικράτησε παράλληλα και στα συνεργεία καθαρισμού των παλιών κλιματιστικών τα οποία πραγματικά έτρεχαν και δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Όπως ανέφεραν πηγές της αγοράς στο thebest.gr από την στιγμή που έγιναν γνωστές οι προβλέψεις της ΕΜΥ για την επέλαση της ζέστης στην Ελλάδα, η αύξηση στις πωλήσεις των κλιματιστικών ήταν κατακόρυφη. Η αύξηση, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής καλοκαιρινής περιόδου αγγίζει το 15-20%.  Αυτό συμπεραίνεται και από τη δουλειά που προέκυψε «ξαφνικά» και στα συνεργεία τοποθέτησης κλιματιστικών.

Όπως μας λένε «την μια μέρα π.χ. τη Δευτέρα είχαμε να βάλουν 3-4 μηχανήματα και την επομένη ο αριθμός τους εκτοξεύθηκε στα 65 κι έμειναν σταθερά ψηλά από 45 μέχρι 55 καθ’ όλη τη διάρκεια της «καυτής» εβδομάδας». Φυσικά οι τεχνικοί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στον όγκο δουλειάς (το κάθε συνεργείο μπορεί να βάλει περίπου 6-7 κλιματιστικά την ημέρα) με αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις να καθυστερούσαν από 2 μέχρι 3 ημέρες σε σχέση με τον αρχική υπόσχεση του καταστήματος.

Στα θετικά καταγράφεται ότι οι μεγάλες αλυσίδες αυτό το διάστημα, δια να δελεάσουν τους πελάτες τους, προσφέρουν δωρεάν την τοποθέτηση που υπό άλλες συνθήκες θα κόστιζε 60-80 ευρώ.

Τα 9άρια κλιματιστικά ξεκινούν από τα 300-350 ευρώ, τα 12άρια από τα 400 ευρώ ενώ για ένα καλό 18άρι μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψετε ακόμα και 800 ευρώ.

Ανάλογη ήταν πάντως και η κατάσταση που επικράτησε και στο επίπεδο του καθαρισμού των παλιών κλιματιστικών που ορισμένοι συμπολίτες είχαν να καθαρίσουν αρκετά χρόνια. Με το που άκουσαν για την επέλαση του καύσωνα έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τεχνικούς προκειμένου να τους τα καθαρίσουν για να τα θέσουν σε λειτουργία.

Είναι όμως ζήτημα πόσοι πρόλαβαν τελικά να είναι έτοιμοι εγκαίρως καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και σε αυτό το επίπεδο ο όγκος της δουλειάς ήταν πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα τα συνεργεία να ζητούν έως και μια ολόκληρη εβδομάδα μέχρι να περάσουν από τα σπίτια ή τους εργασιακούς χώρους των πελατών τους για να τους εξυπηρετήσουν.

Συνήθως ο καθαρισμός ενός κλιματιστικού κοστίζει 20 με 30 ευρώ αλλά εάν τα μηχανήματα σε ένα σπίτι ή γραφείο είναι περισσότερα το κόστος μπορεί να πέσει μέχρι και στα 15 το ένα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις