Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο "πυρ το εξώτερο" από την Εκκλησία οι στίχοι της Ριάνας, της "Συννεφούλας" του Σαββόπουλου και του "Μπαγάσα" του Άσιμου

Στο "πυρ το εξώτερο" από την Ε...

Αφαιρούνται από την ύλη των νέων βιβλίων των θρησκευτικών, με εντολή της Ιεράς Συνόδου

Χαμός έχει γίνει από την ώρα μου μαθεύτηκε το νέο ότι από το νέο βιβλίο και πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών κόπηκαν στίχοι τραγουδιών της δημοφιλούς ποπ σταρ Ριάνα αλλά και των δικών μας Διονύση Σαββόπουλου και Νικόλα Άσιμου.

Την σχετική πρόταση – εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα αυτό, την έκανε ένας Πελοποννήσιος ιεράρχης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Ερμιονίδας κ.κ. Εφραίμ. Το θέμα του περιορισμού αυτού έχει προξενήσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις τόσο από δημοσιογράφους που το σχολίαζαν όσο και απλού κόσμου.

Μπορεί όπως λέγεται να υπήρξε τελικά σύμπλευση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας της Ελλάδας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών και να υιοθετήθηκαν τα νέα, σύγχρονα προγράμματα σπουδών (μάλιστα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ιεραρχίας που «αψήφησε τις ακραίες φωνές ορισμένων κληρικών και λαϊκών και αποδέχθηκε ομόφωνα τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», σύμφωνα με το σάιτ της εφημερίδας Το Ποντίκι), ωστόσο, όπως φάνηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις από την πλευρά της Εκκλησίας στα νέα συγγράμματα και προγράμματα σπουδών.

Η σχετική εισήγηση λοιπόν του Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι να καταργηθούν από το πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών στίχοι τραγουδιών της Ριάνα, του Διονύση Σαββόπουλου και του Νικόλα Άσιμου και πιο συγκεκριμένα, το τραγούδι της Ριάνα που δεν θα βρίσκεται πια στο βιβλίο των Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου, το «Umbrella», το πασίγνωστο και ιδιαίτερα αγαπητό τραγούδι «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου και ο «Μπαγάσας» του αξέχαστου τραγουδοποιού Νικόλα Άσιμου, που θεωρείται ένα τραγούδι-διάλογος του συνθέτη με τον Θεό.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Εκκλησίας, αφαιρέθηκε από την ύλη των θρησκευτικών του Λυκείου και από το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό μια γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους, ένα ινδιάνικο παραδοσιακό παραμύθι για τον άνεμο ενώ στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου διευκρινίζεται ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις