Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Α. Μαστοράκου: 6 στους 10 έλληνες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι - Μεγάλο πρόβλημα στα νέα παιδιά - Θλιβερή πρωτιά της χώρας μας

Α. Μαστοράκου: 6 στους 10 έλληνες είναι ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η παχυσαρκία συνεπάγεται μεγάλη νοσηρότητα

Έξι στους 10 έλληνες, είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι. Σοβαρά είναι τα προβλήματα στην υγεία αποτέλεσμα της κακής διατροφής που οδηγεί ειδικά τα μικρά παιδιά σε υπερβολικό για την ηλικία τους βάρος. Κατα τις εργασίες του διήμερου πανελλήνιου συνεδρίου Χειρουργικής της Παχυσαρκίας τον περασμένο Ιούνιο στην Πάτρα, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ο δραστικός τρόπος αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος στην υγεία των υπέρβαρων ατόμων, μέσω της ιατρικής.

Το thebest.gr μίλησε με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου, η οποία μας παρουσίασε τα ανησυχητικά δεδομένα ερευνών για την παχυσαρκία αλλά και τα ελπιδοφόρα μηνύματα της σύγχρονης χειρουργικής στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Που μάλιστα αγγίζει πολύ έντονα και τα νέα παιδιά.

Το Συνέδριο διοργανωσε η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία παχυσαρκίας. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα προβλήματα υγείας, στις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με την κα Μαστοράκου και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, η παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένη επίπτωση πολλών και σοβαρών συνοδών νοσημάτων και αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στον αναπτυγμένο κόσμο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ι.Σ. Πάτρας τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν -και συμφέρει να καλύπτουν- τη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χειρουργοί, ιατροί άλλων ειδικοτήτων και άλλοι επιστήμονες που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, παρουσίασαν την εμπειρία τους και τα νεότερα κλινικά και ερευνητικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις