Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων στην κινητοποίηση της 25ης Ιουνίου

Αχαΐα: Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισ...

Στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας καλεί, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, όλα τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου να συμμετέχουν στη νέα αγωνιστική πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων κατά της ανεργίας και της φτώχειας.Όπως τονίζει:

"Μετά την επιτυχία της περσινής μεγαλειώδους πορείας από την Πάτρα στην Αθήνα, την Κυριακή 25 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί πορεία από την πλατεία Γεωργίου μέχρι τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Κανένας συμβιβασμός με φτώχεια και ανεργία!

Να γεμίσουμε τη γέφυρα απ’ άκρη σ’ άκρη!

Την ώρα που οι αντεργατικές ανατροπές συνεχίζονται και οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των οικογενειών μας διαρκώς χειροτερεύουν, με αποτέλεσμα η φτώχεια, η ανεργία, η αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών μας να είναι καθημερινό φαινόμενο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τα στοιχεία για την ανεργία που προκύπτουν από το σύστημα «Εργάνη».

Σύμφωνα με αυτά κατά το μήνα Μάιο πραγματοποιήθηκαν 89.534 προσλήψεις παραπάνω από τις απολύσεις του αντίστοιχου διαστήματος. Κρύβουν, ωστόσο, ότι το 70% των προσλήψεων πραγματοποιήθηκαν στον κλάδο του τουρισμού, στον οποίο όπως γνωρίζουμε καλά η εργασία είναι εποχική, από Μάιο μέχρι αρχές Οκτώβρη στην καλύτερη περίπτωση.

Καμία αυταπάτη, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα!

Ακόμα και αυτές οι προσλήψεις που έγιναν, κατά το ήμισυ αφορούν μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ ακόμα και η κλαδική σύμβαση με τους κουτσουρεμένους μισθούς που προβλέπει τηρείται σε ελάχιστες περιπτώσεις. Συνεπώς η εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση περί δικαίωσης της πολιτικής της και στροφής προς την ανάκαμψη καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Την πραγματικότητα τη ζούμε καθημερινά στον κλάδο μας και είναι ζοφερή. Πέρα από την εποχικότητα που σημαίνει και ανεργία τους περισσότερους μήνες του χρόνου, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ελαστικές σχέσεις εργασίας, απληρωσιά, μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, μαθητείες με μεροκάματα πείνας, δουλειά χωρίς ωράριο, ρεπό, άδεια, επιδόματα και δώρα, εντατικοποίηση σε βαθμό που ένας εργαζόμενος βγάζει δουλειά για 2 ή 3 και με την υπογραφή της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του κλάδου απλήρωτες υπερωρίες.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους!

Πάνω εκεί στηρίζεται το «θαύμα του τουρισμού» στην Ελλάδα, όπου απασχολούνται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Από τη δική τους στυγνή εκμετάλλευση βγαίνουν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των άλλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Ούτε η άνοδος του τουρισμού με αυτά τα δεδομένα, ούτε η ανάκαμψη της οικονομίας στο σύνολό της μπορούν να μειώσουν θεαματικά την πραγματική ανεργία, πόσο μάλλον να την εξαλείψουν. Είναι χαρακτηριστικές οι προβλέψεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών που προβλέπουν μικρή μείωση της ανεργίας στο 20,1% το 2018, παρά τις προβλέψεις για επιστροφή της οικονομίας σε ανάκαμψη.

Οι ανάγκες μας σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, ανάκαμψη κερδών. Οι εχθροί της τάξης μας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, για να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Κάθε υποχώρηση έκανε πιο επιθετική την εργοδοσία. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Για την εργατική τάξη δεν υπάρχει καμία ελπίδα ακόμη και όταν έρθει η όποια ανάκαμψη κερδών, αν δεν οργανώσει τον αγώνα της.

Απαιτούμε:

Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα.

Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

ΟΛΟΙ στην ΠΟΡΕΙΑ κατά της φτώχειας και της ανεργίας

την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΗ στις 8π.μ. στην πλ. Γεωργίου

Στο επόμενο διάστημα κλιμακώνουμε τη δράση μας, ενισχύουμε το συνδικάτο μας και προετοιμάζουμε δυναμική κινητοποίηση στον τουρισμό και τον επισιτισμό με κλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ μέσα στον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις