Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

101.000 ευρώ «λείπουν» από τον ΕΦΚΑ της Πάτρας – Σε δυνητική αργία ο υπάλληλος που φέρεται εμπλεκόμενος

101.000 ευρώ «λείπουν» από τον ΕΦΚΑ της ...

Ο έλεγχος συνεχίζεται και για άλλους υπαλλήλους του Οργανισμού

Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ελέγχου στο περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και τη διαπίστωση κατάχρησης/υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, ύψους 101.000 ευρώ, με αποτέλεσμα υπάλληλος του υποκαταστήματος να τεθεί σε δυνητική αργία, ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα.

Γνωστοποιώντας τα αποτελέσματα του ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του ΕΦΚΑ, στην Πάτρα, η διοίκηση του φορέα διευκρίνισε ότι, σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των παραβατικών ενεργειών και άλλων υπαλλήλων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και για την απόδοση των ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης, βρίσκεται σε εξέλιξη γενικευμένος έλεγχος στο υποκατάστημα της Πάτρας, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα σε καθέναν τομέα του ξεχωριστά.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ οφείλει να ευχαριστήσει την Ελληνική Αστυνομία και, συγκεκριμένα, τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για την ουσιαστική συνδρομή της στην από κοινού ολοκλήρωση του ελέγχου της συγκεκριμένης υπόθεσης. Παράλληλα, τονίζει ότι έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και, ήδη, διενεργείται εσωτερικός έλεγχος και σε άλλο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για κρούσματα διαφθοράς.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει «προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής της για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο, βεβαίως και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου και, προς αυτήν την πορεία, θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

Διαβάστε επίσης:

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις