Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με επιτυχία το «Χορευτικὸ Πανόραμα 2017», του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με επιτυχία το «Χορευτικὸ Πανόραμ...

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «...Παιδιά μου, η λεβεντιά σας θα σώσει την Ελλάδα...»

Ήταν δύο  μαγευτικές βραδιές του Ιουνίου. Κάτω από το φεγγαρόφωτο, σε ένα ξεχωριστό χώρο, όπως το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, το «Χορευτικό Πανόραμα 2017», του Λαογραφικoυ Χορευτικού Ομίλου Πατρών συγκέντρωσε χιλιάδες Πατρινούς, φίλους της παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, χορευτές με μεράκι, κέφι και αγάπη για αυτό που κάνουν.

Τους χορούς παρουσίασαν εκατοντάδες χορευτές από μικρά παιδιά, μέχρι μεγάλους.

Η εκδήλωση αυτή, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Την πρώτη βραδιά, Παρασκευή 9.6.2017, τους χορούς παρουσίασαν: α) Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, β) ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών, γ) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σουλίου «Η Πρόοδος», δ) η Ομάδα παραδοσιακών χορών, (ΧΤΠΟΦΠΠ), ε) ο Παμμικρισιατικός Σύνδεσμος Πατρών, στ) ο Σύλλογος «Ελλήνων Χορός».Την δεύτερη βραδιά, Σάββατο 10.6.2017, οι χοροί παρουσιάστηκαν αποκλειστικά από τα τμήματα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Πατρών.

Στην πρώτη παράσταση, τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου.

Την δεύτερη παράσταση των τμημάτων, ετίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του επήνεσε όλους όσοι εργάστηκαν με ζήλο και ζέση ψυχής για την διοργάνωση του ωραιότατου αυτού Χορευτικού Πανοράματος, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Πατρών, τους Δασκάλους, όσο και όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν.

Ο Σεβασμιώτατος, είπε χαρακτηριστικά: «... Απόψε η Πάτρα, μέσα από αυτό το χορευτικό πανηγύρι, αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα.

Τα εκατοντάδες Πατρινόπουλα, με τα λαμπερά τους μάτια και τη λεβεντιά, αγόρια και κορίτσια, υπόσχονται ένα λαμπρό και ελπιδοφόρο μέλλον, όπως αξίζει στην Πατρίδα μας.Μέσα από τους δύο πυλώνες, την πίστη στον Θεό και την αγάπη προς την Ελλάδα, αυτός ο τόπος όχι μόνο θα σταθή στα πόδια, αλλά και θα μεγαλουργήση, όσο και αν κάποιοι έχουν βαλθή, παντοιοτρόπως να τον μικρύνουν.

Παιδιά μου, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, συνεχίστε τον υπερήφανο και ιερό αυτό αγώνα για την Πίστη και την Πατρίδα, πατώντας στα χνάρια των Ηρώων και των Μαρτύρων του Γένους μας.

Διατηρείστε ατόφια, την παρακαταθήκη που παρελάβατε στα χέρια σας, από τα αγιασμένα χέρια των προγόνων μας και φροντίστε αυτή η λαμπάδα του πνεύματος να μη σβήση ποτέ.Η Ελλάδα, δεν είναι μία χώρα όπως την παρουσιάζουν η την κατάντησαν σήμερα.

Είναι η μάνα η μεγαλόψυχη στον πόνο και στο δάκρυ, η οποία ζεί μέσα από εσάς.

Από την φλόγα της καρδιάς σας και από τα πατήματά σας πάνω σε αυτόν τον αγιασμένο τόπο που τον πότισαν με το αίμα τους, όσοι διαχρονικά τον αγάπησαν.Σας αξίζει κάθε έπαινος και ένα μεγάλο χειροκρότημα. Παιδιά μου, η λεβεντιά σας, θα σώση την Ελλάδα.

Σας καμαρώνομε μαζί με τους Γονείς σας, γιατί είστε το καμάρι της οικογένειάς σας, της Πάτρας και της Ελλάδας ολόκληρης...»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις