Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός ποζάρει σε εξώφυλλο γκέι περιοδικού

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός ποζά...

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο antivirus

Με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη του σελίδα κυκλοφορεί το περιοδικό antivirus, το οποίο καλύπτει τα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σε τέτοιου είδους περιοδικό και μάλιστα από τους λίγους ηγέτες παγκοσμίως που κάνει κάτι τέτοιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι έδωσε συνέντευξη σε δυο δημοσιογράφους του περιοδικού, οι οποίο ρώτησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό για τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Μερικές από τις απαντήσεις που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι οι εξής:

«Για εμάς ο διάλογος με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν είναι απλώς τμήμα μιας νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, αλλά στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας.

Τα νομοσχέδια αυτά δεν τα χρωστούσαμε μόνο στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τα χρωστούσαμε στους εαυτούς μας, στις ιδέες μας και στους αγώνες μας για ισότητα και δικαιοσύνη. Και θα έλεγα ότι χρωστούσε η ελληνική πολιτεία μια συγνώμη στους χιλιάδες πολίτες της, που αντιμετώπιζε για χρόνια άνισα και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπα. Για αυτό άλλωστε ζήτησα και δημοσίως συγνώμη, εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας στη βουλή, τη μέρα ψήφισης του συμφώνου.

Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες για αυτό που είστε. Και να στέλνετε παντού με επιμονή και αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη, είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Και να καλείτε διαρκώς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια των ανθρώπων που είναι δίπλα μας, να μην κρύβονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους. Έτσι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και η κοινωνία μας πιο αληθινή και πιο ανθρώπινη.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight