Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος εποχής για δύο νοσοκομειακά κτίρια – Στον Άγιο Ανδρέα από σήμερα και το Νοσημάτων Θώρακος - Τα σχέδια για την αξιοποίησή τους

Τέλος εποχής για δύο νοσοκομειακά κτίρια...

Νέα δεδομένα

Στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα μεταστεγάζεται σήμερα το Νοσημάτων Θώρακος, με τους ασθενείς να μετακινούνται στον 6ο όροφο του ανακαινισμένου πολυώροφου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας, ενώ η διαδικασία της μεταφοράς έχει ξεκινήσει σταδιακά από προηγούμενες ημέρες. Μετά και το 409 το νοσοκομείο «μαζεύεται» και παύει ο κατακερματισμός του, με πήγαινε έλα ασθενών και προσωπικού, παρά το γεγονός ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν λόγω της μετεγκατάστασης. Όπως έχει πει στο thebest.gr o Διοικητής του ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας Θεόδωρος Σερεμέτης  "μετά από την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης και το Νοσημάτων Θώρακος θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω αναδιαμόρφωση των χώρων ώστε να μην στριμωχνόμαστε".

Η πνευμονολογική κλινική του Νοσημάτων Θώρακος, όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr θα μεταφερθεί στον 6ο όροφο του πολυώροφου, καθώς και η βρογχοσκόπηση και τα εργαστήρια, τα επείγοντα περιστατικά θα είναι στα ΤΕΠ του Αγίου Ανδρέα, τα εξωτερικά ιατρεία θα στεγαστούν στο Ταχύρρυθμο.

Ως προς τις ενστάσεις του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας για τη μετεγκαστάσταση στον 6ο όροφο,η Διοίκηση αναφέρει ότι γίνεται εκεί, προκειμένου η πνευμoνολογική κλινική να βρίσκεται κοντά στις παθολογικές  για ιατρικούς λόγους, ενώ ως προς τη χωρητικότητα και τη μείωση των κλινών απαντά ότι τα τελευταία χρόνια οι ασθενείς του Νοσημάτων Θώρακος δεν ξεπερνούν τους 30.

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του «Θώρακος» Χαρά Μαρτσούκα δηλώνει ικανοποιημένη για τη μεταστέγαση. «Κάθε ήμερα έφευγαν τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν του ασθενείς στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για να κάνουν μια εξέταση και να επιστρέψουν πάλι στο νοσημάτων θώρακος. Δεν υπήρχε λογική για 30 άτομα να νοσηλεύονται σε ξεχωριστό νοσοκομείο και να μην έχουν την στήριξη, παρά μόνο από έναν μικροβιολόγο, έναν ακτινολόγο και τους πνευμονολόγους, εκεί όλες οι ειδικότητες είναι στα πόδια τους» υπογράμμισε η ίδια.

Αυτή τη στιγμή τα δυο νοσοκομεία θα λειτουργούν με δυο ξεχωριστούς οργανισμούς, και μέχρι τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η θέσπιση ενός ενιαίου οργανισμού, κάτι το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αμφίβολη τύχη των οργανικών θέσεων του προσωπικού.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθεί προσωπικό» ξεκαθαρίζει η αναπληρώτρια Διοικήτρια του  «Νοσημάτων Θώρακος», κάτι,  το οποίο έχει τονιστεί και σε συνάντηση, που είχε τόσο η ίδια όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Θόδωρος Σερεμέτης στο προσωπικό.

«Ούτε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ούτε καν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα επιδόματα των προϊσταμένων. Μέχρι τον ενιαίο οργανισμό δεν υπάρχει τίποτε. Καμία περίπτωση και για τους προϊσταμένους να φύγουν, στην συνέχεια αυτοί θα κριθούν ανάλογα με τα προσόντα τους, αλλά μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μείωσης προσωπικού , αλλά αντίθετα θέλουμε προσωπικό» επεσήμανε η κ. Μαρτσούκα.

Ως προς τη μεταφορά στον 6ο όροφο του ανακαινισμένου κτιρίου, η οποία δεν προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό, ηαναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα, καθώς έχουν την διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας ότι έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα, σύμφωνα με την σύγχρονη ιατρική, «να μαζευτεί όλος ο παθολογικός τομέας σε ένα κτίριο και ο χειρουργικός σε άλλο, απλά υπήρξε αυτό το πρόβλημα, όταν την εποχή, που γινόταν ο σχεδιασμός για το επταώροφο δεν υπήρχε σκέψη να κατέβει το «Θώρακος» κάτω.

Όλοι συμφωνούμε ότι το νοσοκομείο μας πρέπει να μεταφερθεί στον 6ο όροφο μαζί με τον παθολογικό τομέα στο ίδιο κτίριο. Ένας άρρωστος με καρδιολογικό, μπορεί να έχει και πνευμονολογικό πρόβλημα  ή το αντίστοιχο, αυτά τα τμήματα πρέπει να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται , ώστε οι ασθενείς να έχουν άμεση πρόσβαση» αναφέρει η κ. Μαρτσούκα.

Πλέον λόγω των χωροταξικών αλλαγών απελευθερώθηκαν τα κτίρια του 409 και του Νοσημάτων Θώρακος και σύμφωνα με τα σχέδια αξιοποίησής τους, στο Νοσημάτων Θώρακος πιθανότατα θα μεταφερθεί η 6η ΥΠΕ, η οποία ενοικιάζει χώρους για τη λειτουργία της,  ωστόσο για το 409 εξετάζονται πολλές εναλλακτικές (π.χ. η δημιουργία υποδομής μητέρας-παιδιού ή η μεταφορά εκεί της μονάδας της Άνω Πόλης) , όμως η όποια ενέργεια θα εξαρτηθεί από τα χρήματα που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του κτιρίου το οποίο τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά, είχε αφεθεί στην τύχη του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Από Κυριακή το Θώρακος Πάτρας εφημερεύει σε νέο κτίριο: «Ελάχιστη η μείωση των κλινών από τη μεταφορά- Καμία θέση εργασίας δεν απειλείται»

Στην αναμονή το Νοσημάτων Θώρακος για τη ... - The Best News

Ιπποκράτης: "Δυσλειτουργική η μεταφορά του Νοσημάτων Θώρακος στον Άγιο Ανδρέα"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις